Eski Özel İdare Binası Yerine Otel Yapılırsa Böyle Olacak

Özel İdare'nin gerekil imar değişikliği için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından isteyeceği izne onay çıkarsa bu proje uygulanacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ağustos 2012 11:32
Eski Özel İdare Binası Yerine Otel Yapılırsa Böyle Olacak

Belediye Meclisi'nin avam proje teklifini emsal gerekçesiyle reddettiği ancak İl Genel Meclisi'ninin 'otel kararımızın arkasındayız' dediği eski özel idare binasında uygulanacak projeyle ilgili ilk taslak ortaya çıktı.

Özel İdare'nin gerekil imar değişikliği için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından isteyeceği izne onay çıkarsa proje uygulanacak. Ancak öncelik binanın Özel İdare imkanlarıyla yıkılmasında.

Kamuoyunun merak ettiği ancak bugüne kadar kimsenin kent merkezine nasıl bir otel yapılacağını bilmediği o projenin benzeri Kütahya'da yeni hizmet açılan Hilton Garden Otel. Otel bulunduğu mevkii itibariyle de, eski özel idare binasında yapılacak projeye emsal teşkil ediyor.

Bina, zemin katında alışveriş merkezi üst katlarında ise butik otel tarzıyla donanmış durumda. Isparta'da 12 katlı olması düşünülen projede aynı tarz uygulanacak. Zemin katta marka mağazaların yer aldığı alışveriş merkezi olacak. Bir üst katında ofis rezidanslar denilen küçük ama işlevsel modern bürolar yer alacak.

Onun üstünde de butik otel tarzda bir şehir oteli olacak. Bina içinde çok amaçlı salonlar, seyir terası, restoranlar yer alaca. Zemin katta asansörlü otopark yapılacak. Yatırım, sayesinde Özel idare'nin büyük kaynak sağlaması amaçlanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum