Eski Rektör Isparta İçin Yeni Üniversiteler İstedi

CHP Aydın Milletvekili eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, YÖK'ün kaldırılmasını ve üniversitelerin özerk ve bağımsız olarak çalışmalarını yürütmesi gerektiğini belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ocak 2013 16:01
Eski Rektör Isparta İçin Yeni Üniversiteler İstedi

Baydar, Eğirdir'de Doğa Bilimleri Üniversitesi, Isparta Yalvaç'da Sosyal Bilimler Üniversitesi kurulması için destek istedi.

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, TBMM Genel Kurulundaki konuşmada "Hükümet acil eylem planında YÖK'ü kaldıracağını açıkladı. Ne yazık ki geçen sürede YÖK'ü kaldırmak bir yana Üniversitelerin özerkliklerini ve bağımsızlıklarını kaldırma yolunu seçmiştir. Oluşturulan YÖK Yasa Tasarısı bu düşüncelerinin kanıtıdır. Hükümet her ne kadar ülke gelenek ve göreneklerine bağlı olduğunu her hareketiyle her söylemiyle dile getirse de oluşturulan YÖK Yasa taslağı durumun hiç de söyledikleri gibi değildir" açıklamalarında bulundu.

Baydar, yeni YÖK yasa taslağının, üniversiteleri Anadoluinsanının özünden, toprağından, havasından ve suyundan kopuk hale getireceğini ve de bu şekilde oluşacak bir yapının Türkiye'ye yarardan çok zarar getireceğini ifade etti. Baydar, Anadolu'nun bilgi ve birikiminin değerlendirilmesi ve ülke gücüne katkı sağlaması amacıyla hazırlamış oldukları yeni üniversite anlayışını yansıtan "Tematik Üniversitelerin" komisyondan geçmesi için tüm milletvekillerinden destek istedi.

Kurulması düşünülen üniversitelerin bir bölümü şu şekilde: Afyonkarahisar'da, Bursa ve İzmir Bergama'da Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Tokat'ta Tarım Üniversitesi, Ankara Kızılcıhamam'da Spor Bilimleri Üniversitesi, İnegöl'de Tasarım Üniversitesi, Isparta Eğirdir'de Doğa Bilimleri Üniversitesi, Isparta Yalvaç'da Sosyal Bilimler Üniversitesi, Eskişehir'de Ulaştırma Üniversitesi, İzmir ve Ankara'da Hukuk Bilimleri Üniversitesi, Denizli'de Girişimcilik ve Teknoloji Üniversitesi, İzmir'de Turizm Üniversitesi, Mersin ve Sinop'da Denizcilik Üniversitesi, Tekirdağ'da Güzel Sanatlar Üniversitesi, Van'da Doğa Bilimleri Üniversitesi, Muğla merkezde Turizm, Bodrum'da Güzel Sanatlar Üniversitesi, Gaziantep'te Girişimcilik ve Teknoloji Üniversitesi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.