Eski Rektör'den Eski Valiye Siyasi Ziyaret

SDÜ’nün eski Rektörü ve 24. Dönem CHP’den Aydın 2. sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. M. Lütfi Baydar, bugün CHP Isparta Milletvekili adayı A. Haydar Öner’i seçim bürosunda ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mayıs 2011 08:32
Eski Rektör'den Eski Valiye Siyasi Ziyaret

SDÜ’nün eski Rektörü ve 24. Dönem CHP’den Aydın 2. sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. M. Lütfi Baydar, bugün CHP Isparta Milletvekili adayı A. Haydar Öner’i seçim bürosunda ziyaret etti.

CHP Aydın Milletvekili Adayı ve SDÜ’nün eski Rektörü Prof. Dr. M. Lütfi Baydar, iktidara ağır eleştirilerde bulunurken, 37 günlük siyasi çalışmalarında gördüğü tabloyu kısaca şöyle açıkladı; “Fukaralık hat safhaya ulaşmış” dedi.

SDÜ’de rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun davetlisi olarak devir teslim törenine katılan SDÜ eski Rektörü ve CHP Aydın 2. Sıra Milletvekili adayı Prof. Dr. Baydar, Isparta’da da bir takım ziyaretlerde bulundu.

CHP Milletvekili adayı ve Isparta eski Valisi A. Haydar Öner’i de seçim bürosunda ziyaret eden Baydar, mevcut iktidara ağır eleştirilirde bulunurken seçim çalışması kapsamında da izlenimlerini anlattı.

Ziyarette konuşan CHP Aydın Milletvekili adayı Baydar, 37 günlük siyasi çalışmalarında gördüğü tabloyu fukaralık ve hokkabazlık olarak niteledi.

Aydın’ın hemen hemen her yerini gezdiğini söyleyen Baydar, gördüğüm tek şey var: “Fukaralık” Sayın 9. Cumhurbaşkanımızın deyimiyle fukaralık hat safhada” dedi.

Baydar konuşmasına şöyle devam etti; “Aydın’ın Çile ilçesinin bir köyünde bir tane süt üreticisi anlatıyor. Bir firma gelmiş, sütte bir aletle su kontrolü yapıyorlar. Diyor adam, abim ben aptal mıyım su daha pahalı ya sütten diyor. Hiç sütün içine su mu katarım ben diyor. Süt 50 kuruş, yem 70 kuruş. Yani nasıl geçinecek vatandaş, hayvancılıkla. Onun da ötesinde bir hokkabazlık var. O da şu sıfır faizli krediyle hayvancılık yaptırdılar. Özellikle angusları ithalatçılar getirip sattılar. Şimdi 7-8 bin liraya aldıkları hayvanları 3-4 bin liraya satamıyorlar. Yani sıfır faizler oldu, yüzde 100 faiz, yem fiyatları muazzam düzeyde arttı. İnsanlar şimdi yeni paçal yapıyorlar. Yani karıştırarak hayvana yediriyorlar. Hayvancılık zor durumda. 37 gündür Aydın’ın hemen hemen her yerini gezdim. Gördüğüm tek şey var: Fukaralık. Sayın 9.Cumhurbaşkanımızın deyimiyle fukaralık hat safhada” dedi.

CHP Isparta Milletvekili Adayı A. Haydar Öner ise yaptığı konuşmasında, Baydar’ın kendisini ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Öner, 9. Cumhurbaşkanı Demirel’e yönelik ithamlara değinmeden geçmedi. Öner, “Devletin geleneği olan insancıl yaklaşım unutuldu” dedi. Öner, “Başbakan, ne zaman ne dediğinin farkında değil. Bir yandan yaşlılara saygısızlık ediyor. Bir yandan devlete hizmeti geçmiş büyüklere saygısızlık ediyor. Olaya bir ahlak, bir anlayıştan bakmak gerek. Bir Başbakan, bir insanın yaşlılarına hürmet etmesi gerek. Bizden yanaysanız demokratsınız bize karşıysanız demokrat değilsiniz anlayışı var. Bu antidemokratik bir tavırdır, insani olmaktan da uzaktır. Devlet geleneği bakımından da milli, dini örfümüz bakımından da insancıl yaklaşımlar bakımından da kabul edilemez. Gerisini millet değerlendirir zaten” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.