Eski Vali BBP’nin Adayı Mı Oluyor?

Isparta emekli Valisi ve AK Parti Belediye Başkan aday adayı Memduh Oğuz’un, son dakika kararıyla Büyük Birlik Partisi’nden Belediye Başkan adayı gösterileceği iddia edildi.

Yayınlanma:
Eski Vali BBP’nin Adayı Mı Oluyor?

Isparta emekli Valisi ve AK Parti Belediye Başkan aday adayı Memduh Oğuz’un, son dakika kararıyla Büyük Birlik Partisi’nden Belediye Başkan adayı gösterileceği iddia edildi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin, Memduh Oğuz ile bu konuyu konuştuğu da elde edilen bilgiler arasında.

Isparta siyasetinde her geçen yeni bir sürpriz yaşanıyor. Yalvaç’ta Demokrat Partili Tekin Bayram’ın son dakika sürprizi ile AK Parti’den Belediye Başkan adayı olmasının ardından il merkezinde de ilginç bir olay yaşandı. Elde edilen bilgilere göre Isparta’nın eski Valisi Memduh Oğuz, Büyük Birlik Partisi’nden Belediye Başkan adayı gösterilecek.

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?
Isparta’da göreve başladığı 2010 yılından itibaren adi kulislerde siyasete atılacak diye hep konuşulan Memduh Oğuz, beklentileri boşa çıkarmadı ve 30 Mart 2014 Belediye Başkanlığı seçimleri için AK Parti’den Belediye Başkan aday adayı oldu. Ancak AK Parti Genel Merkezi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından, aday gösterilmeyen emekli Vali Oğuz, uzun süredir sessizliğini koruyordu. Ortaya atılan bir takım iddialar sonrası tekrar ismi gündeme gelen Memduh Oğuz’un, BBP’den, Belediye Başkan adayı olabilir.

GENEL BAŞKAN İLE GÖRÜŞECEK
Elde ettiğimiz bilgiler ışığında Memduh Oğuz, bu hafta içerisinde Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile birebir görüşme yapacak. Bu dialoğun ardından ise nasıl bir yol izleneceği merak ediliyor. Büyük Birlik Partisi Isparta Belediye Başkan adayı olan Koray Başyiğit’in konu hakkında açıklama yapması bekleniyor.

CEMAAT BBP’Yİ DESTEKLEYEBİLİR
Türkiye’de bilindiği üzere Nur Cemaati ve AK Parti arasında yaşanan tartışmaların ardından, gündeme gelen ‘Cemaat kimi destekleyecek?’ soruları da yavaş yavaş netlik kazanıyor. Cemaatin önde gelen isimleri seçimlerde BBP’nin desteklenebileceğini işaret ederken, Memduh Oğuz’un da Nur Cemaatine yakın olması bu tezleri doğruluyor.

MEMDUH OĞUZ KİMDİR?
Memduh Oğuz (d. 1948, Nevşehir,)
Avanos, Çayeli, Afşin, Derinkuyu, Dicle, Hayrabolu kaymakamlığı, iki yıl Hayrabolu belediye başkanlığı görevlerinde bulundu. 1982 yılında Mülkiye Başmüfettişi oldu. Bu görevde iken İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliğine atandı. Ardından sırasıyla Burdur, Tekirdağ, Kocaeli, Kırklareli valiliği görevlerini yürüttü. 15 Aralık 2010 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesi ile Isparta valiliğine atanmıştır. Ağustos 2013'te emekli olmuştur. Kendisi Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Isparta Belediye Başkanlığına adaylık başvurusu yapmıştır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum