Eski Vali Oğuz Tahliye Oldu

Eski Vali Oğuz Tahliye Oldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ekim 2021 21:39
Eski Vali Oğuz Tahliye Oldu

Isparta’da vali olarak görev yapan Memduh Oğuz, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından soruşturma sonucunda FETÖ örgütü üyeliği iddiası üzerine gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Isparta Valiliği’nden emekli olan ve uzun zamandır cezaevinde tutuklu bulunan Memduh Oğuz, tahliye edildi.

Memduh Oğuz kimdir?

01.01.1948 Nevşehir doğumlu olan Memduh Oğuz, Avanos, Çayeli, Afşin, Derinkuyu, Dicle, Hayrabolu kaymakamlığı, iki yıl Hayrabolu belediye başkanlığı görevlerinde bulundu. 1982 yılında Mülkiye Başmüfettişi oldu. Bu görevde iken İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği’ne atandı. Ardından sırasıyla Burdur, Tekirdağ, Kocaeli, Kırklareli valiliği görevlerini yürüttü. 15 Aralık 2010 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesi ile Isparta valiliğine atanmıştır. Ağustos 2013'te emekli olmuştur. Kendisi Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Isparta Belediye Başkanlığına adaylık başvurusu yapmıştır.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.