Eski Yörükler Çatmalı Yaylasında Buluşacak

Her yıl geleneksel hale getirilen ve Sarıidris Çatmalı Yaylasında gerçekleşen Yörük Şöleni programı bu yıl daha değişik bir şekilde yapılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mayıs 2012 13:50
Eski Yörükler Çatmalı Yaylasında Buluşacak

Her yıl geleneksel hale getirilen ve Sarıidris Çatmalı Yaylasında gerçekleşen Yörük Şöleni programı bu yıl daha değişik bir şekilde yapılacak. Eski Yörükler Dernek Başkanı Kadir YÖRÜK ve Yönetim Kurulu üyeleri geçtiğimiz hafta sonu Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın YILMAZ’ı makamında ziyaret ederek şenlik tarihi ve yapacakları faaliyetler hakkında bilgiler verdiler.

Bu yıl 14-15 Temmuz Tarihleri arasında gerçekleştirecekleri şenlikte düğünde yapacaklarını belirten Kadir YÖRÜK aynı zamanda Çatmalı Yaylasının çevre düzenlemesini de yaptılar.

Eskiyörükler Yayla Şenliği’nin yapıldığı Isparta’nın Eğirdir İlçesi Sarıidris Beldesi’ndeki Çatmalı Yaylası’ndaki şenlik alanında genişletme ve düzenleme çalışmaları yapıldı.

Serik Eskiyörükler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Yörük, 14-15 Temmuz’da yapılacak 8. Eskiyörükler Yayla Şenliği’nin hazırlıklarına şenlik alanında gerçekleştirdikleri çalışmalarla şimdiden başladıklarını belirtti. “Şenlik alanımızda kurulan çadır yerlerini genişlettik. Betondan bir sahne yaptık. Genişletilip, düzenlenen yayla yolumuza da mıcır döküldü” dedi.

Başkan Yörük, daha önce etrafını telle çevirdikleri yayladaki atalarına ait iki mezarlığa ağaç dikimi gerçekleştirdiklerini de söyledi. Bu yıl mermer ocaklarının bulunmasından dolayı Çatmalı Yaylasına elektriğinde geldiğini belirten Dernek Başkanı Kadir YÖRÜK tüm Eğirdir, Isparta ve Çevre halkını şenliklerine beklediklerini vurguladı.

Kemal ERBEN - EĞİRDİR

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.