Esnaf, dört gözle öğrenciyi bekliyor

Esnaf, dört gözle öğrenciyi bekliyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Eylül 2018 09:44
Esnaf, dört gözle   öğrenciyi bekliyor

Ekonomisi büyük oranda öğrenciye endeksli olan Isparta’da esnaflar üniversite öğrencilerinin gelmesini dört gözle bekliyor. 

Haziran ayında Üniversitelerin tatile girmesiyle adeta boşalan Isparta’nın tekrar canlanmasına sayılı günler kaldı. Esnaflar da gözünü öğrencinin geleceği güne dikmiş durumda. 

Bilindiği gibi bu yıl Isparta’da öğrenci sayısı daha da fazla olacak. Zira, 1992 yılında kurulan ve öğrenci sayısı yüz bine ulaşan Süleyman Demirel Üniversitesinin yanı sıra Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi de kurularak bu yıl öğretim hayatına başlayacak. Dolayısıyla, bu iki üniversitede okuyacak öğrenci sayısı tek üniversiteye göre daha çok olacağından esnafların yüzü daha fazla gülecek. 

İKİ ÜNİVERSİTE DE EĞİTİME 

24 EYLÜL’DE BAŞLIYOR 

Süleyman Demirel Üniversitesi ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde 2017 – 2018 eğitim - öğretim dönemi 24 Eylül 2018 tarihinde başlayacak. Dolayısıyla, iki üniversitenin bu tarihte açılacak olması şehrin ekonomisinin büyük bir bölümünde etkisi olan öğrenci kesimi, yerel esnafında her sezon olduğu gibi bu sezonda umutlanmasına yol açıyor.  

ÖNDER; “ÖĞRENCİLERİN ŞEHRE 

KATKISINI KİMSE İNKAR EDEMEZ” 

Kaymakkapı Meydanında yiyecek – İçecek üzerine hizmet veren Esnaflardan Mehmet Önder, şehir ekonomisinin öğrenci yokken yani yaz aylarında gurbetçilerin yaptıkları alışverişlerle kapatmaya çalıştıklarını belirterek; “Öğrencinin Isparta ekonomisine ve şehre büyük katkısı var. Bunu kimse inkar edemez. Çünkü öğrenci her sektöre kazandırıyor örneğin kırtasiye, giyim, gıda, ulaşım, teknoloji, parfümeri, kafeler gibi ekonomik açıdan kısıtlaması olmayan bir kesim. Tabi ki bizim için şehrimizin insanları ve gurbetçiler de çok önemli. Ancak yüz bin öğrencinin sürekli bir sıcak para döndürmesi, kentinde esnaflarının alacak verecek hesabını hızlandırır. Öğrencilere, turistlere, yerlilere, gurbetçilere her zaman iyi davranmak için çabalıyoruz. Zaten şehrin geneli hoşgörülüdür. Bunun yanında pazarlıkta karşı tarafı memnun ettiğinde sıcak para hep döner.

“ÖĞRENCİLERİN GELEREK ŞEHRİ 

HAREKETLENDİRMESİNİ BEKLİYORUZ” 

Bizlerde bu şehrin ekonomisini en çok öğrenci ile döndürdüğümüz için öğrencilere de ayrı bir ilgi alakamız var. Eskiden emlak sektöründe öğrenciye ev kolay kolay verilmezdi, ancak şimdi ilk tercih öğrenci oldu. Çünkü Üniversiteye birçok bölüm açılması ile hatta Isparta’ya ikinci üniversitenin açılmasıyla öğrenci nüfusu kat kat arttı. Buda bir eve 4 kişi giren öğrencinin kirayı kişi başına az düşmesi ile direk kirayı karşılamasıdır. Ev sahibi istediği kirayı öğrenciden alabildiği için tereddütsüz zaten evi verir. Artık Isparta öğrencileri benimsedi. Biz esnaflar da onların yokluğunu yaz boyunca yaşadık. Şimdi öğrencilerin kente tekrar hareketlilik katması için bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.