Esnaf Odaları Birliği Kongresi 1 Mayıs’ta

Esnaf Odaları Birliği Kongresi 1 Mayıs’ta

Yayınlanma:
Esnaf Odaları Birliği Kongresi 1 Mayıs’ta

Oda kongreleri tamamlanan Isparta Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’nin genel kurul toplantısı 1 Mayıs 2018 Salı günü Birlik Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek. Mevcut Başkan Mehmet Aybatılı tek aday. 

 

Isparta Esnaf ve Sanatkarları Odalarına bağlı olan Isparta Merkezde 13 ve ilçelerde 5 olmak üzere toplam 18 Odanın kongreleri Ocak ve Şubat aylarında yapılarak tamamlandı. Ocak ayının ilk haftası başlayıp Mart ayının sonuna kadar süren oda kongrelerinde gerçekleştirilecek olan seçimlerde 18 Oda’dan sadece 3’ünde başkan değişikliği gerçekleşti. Merkezde ise 13 Odadan sadece Manifaturacılar Odasında değişim yaşandı. Diğer odalarda ise mevcut başkanlar tekrar göreve seçilerek güven tazelediler. 

KONGRELER MERKEZDE BAKKALLAR ODASI 

İLE BAŞLAYIP İLÇELERDE GELENDOST İLE BİTTİ 

Isparta Merkez’de Birliğe bağlı odalarda kongreler 7 Ocak’ta yapılan Bakkallar ve Bayiler Odasıyla başladı ve 12 Şubat’ta Kunduracılar Odası kongresi ile sona erdi. Ardından ilçelerdeki oda başkanlıklarının kongreleri gerçekleştirildi. Isparta’daki esnaf odalarında yönetimler üye sayılarına göre değişiyor. Ancak, büyük bir çoğunluğu 7 kişiden oluşuyor. Üyesi az olan kongrelerde ise yönetim kurulları 5 kişiden oluşuyor. Buna göre kongrelerde üyeler; 7 yönetim kurulu asil, 7 yönetim kurulu yedek, 3 denetim kurulu asil ve 3 denetim kurulu yedek üye seçtiler.  

SADECE BİR ODANIN BAŞKANI DEĞİŞTİ 

Bu doğrultuda; Isparta Esnaf ve Sanatkarları Odalarına bağlı olan Isparta Merkezdeki 13 Odada yapılan seçimli kongre tarihleri ve göreve seçilen Oda Başkanlarının isimleri ise şöyle; 

Bakkallar ve Bayiler Odası: 7 Ocak 2018. Başkan: Mehmet Ali Bapbacı. 

Şoförler ve Otomobilciler Odası: 9 Ocak 2018. Başkan: Ahmet Tural. 

Berberler ve Kuaförler Odası: 10 Ocak 2018. Başkan: Mehmet Çelik. 

Manavlar ve Sebzeciler Odası: 11 Ocak 2018. Başkan Hasan Demir. 

Mobilyacılar, Marangozlar ve İnşaatçılar Odası: 13 Ocak 2018. Kaya Öksüz.

Elektrikçiler ve Bobinajcılar Odası: 14 Ocak 2018. Başkan Abdullah Kaya.

Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Odası: 15 Ocak 2018. Başkan değişti. Yeni Başkan: Mehmet Dolaksız. 

Kahveciler ve Hamamcılar Odası: 15 Ocak 2018. Başkan Ramazan Şişman. 

Terziler ve Yorgancılar Odası: 20 Ocak 2018. Başkan Fehmi Demirsöken. 

Madeni – İş Odası: 21 Ocak 2018. Başkan İsmail Uygun. 

Sıhhi Tesisatçılar Odası: üye sayısı: 26 Ocak 2018. Başkan: Halil İbrahim Dışpınar.

Lokantacılar, Fırıncılar, Kasaplar Odası: 28 Ocak 2018. Nuri Erdeğer. 

Kunduracılar ve Sayacılar Odası: 12 Şubat 2018. Başkan Ercan Süslü. 

ESNAF ODALARI BİRLİĞİNİN 

KONGRESİ 1 MAYIS’TA 

Gerek Isparta merkezdeki gerek ilçelerdeki kongrelerin tamamlanmasının ardından gözler Isparta Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’nin kongresine çevrildi ve birliğin kongresinin tarihi de belirlendi. Buna göre; Isparta Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’nin kongresi 1 Mayıs 2018 Salı günü saat 10.00’da Birlik hizmet binasındaki toplantı salonunda gerçekleştirilecek. 

İŞTE KONGRE GÜNDEMİ 

Söz konusu kongre yoklama ve açılış ile başlayacak ve divan teşekkülünün oluşturulması ile devam edecek. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Birliğin Gelir – Gider Cetvellerinin okunması, müzakeresi ve oylanması, Birliğin tahmini bütçesinin okunması, müzakeresi ve oylanması. Yönetim Kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi. Denetim Kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi. Disiplin Kurulu ve Üst Kurul delegelerinin seçimi. Protokol konuşmaları. Dilek ve temenniler, kapanış. 

MEHMET AYBATILI TEK ADAY 

Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre; Isparta Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’nin uzun süredir Başkanlığını sürdürmekte olan mevcut Başkan Mehmet Aybatılı’nın kongreye tek aday olarak gireceği ve bu konuda herhangi bir aday olmadığı öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.