Esnaf Odaları Birliği’nden Boykot Çağrısına Destek

Esnaf Odaları Birliği’nden Boykot Çağrısına Destek

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ekim 2020 15:33
Esnaf Odaları Birliği’nden Boykot Çağrısına Destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın, Fransa ürünlerini boykot çağrısına Isparta’da ilk destek Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinden geldi. Birlik Başkanı Tural “Peygamberimize, Müslümanlara ve kutsallarımıza karşı gösterilen bu tutuma sessiz kalmamızı kimse beklemesin” dedi.

Fransa’nın başı çektiği Batı ülkelerinde İslama, Müslümanlara ve kutsal değerlerimize yönelik saldırıların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın, Fransa ürünlerini boykot çağrısına Isparta’da ilk destek Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinden geldi. Oda başkanı ve başkan vekillerinin de katıldığı toplantıda okunan boykot çağrısı bildirgesinde esnaf ve halkımızdan Fransız menşeli ürünlerin alınmaması istendi. Birlik Başkanı Ahmet Tural tarafından yapılan boykot çağrısında şu ifadelere yer verildi:

SİSTEMATİK VE BİLİNÇLİ YAPILIYOR
Yıllar boyu demokrasinin, insan haklarının ve özgürlüklerin beşiği olarak anılan Avrupa’da bugün yükselen İslam düşmanlığı, ırkçı terörü ve farklılıklara yönelik saldırılar tehlikeli bir boyuta ulaşmıştır. Özgürlüklerin beşiği olarak bilinen Fransa’nın başını çektiği İslam’ı ve dinimizin mukaddes değerlerini hedef alan saldırılar Batının, aynen ortaçağ karanlığında olduğu gibi bugünde ırkçılık ve İslam düşmanlığından beslendiğini, apaçık ortaya koymuş, inanç hürriyetini tümden yok sayan uygulamalarla gerçek yüzleri bir kez daha ortaya çıkmıştır. İslam ve Müslüman düşmanlığı adeta bir salgın hastalık gibi Batı toplumlarına sirayet etmiş, bilinçli ve sistematik bir linç girişimi başlatılmıştır. Yaşanan bu hukuksuzluklar ve ihlaller adeta sıradan hale gelmiştir. Avrupa’da müslümanlara ait iş yerlerine, evlere, okullara, camilere yönelik saldırılara neredeyse her gün şahit oluyoruz.

SESSİZ KALAMAYIZ
Fransa da bizzat devlet başkanı tarafından teşvik edilen İslam düşmanlığıyla, müslümanlara yönelik kin ve nefret ateşi körüklenmektedir. Mevlid-i Nebi haftasını idrak ettiğimiz bugünlerde, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizi resmeden hakaret dolu karikatürlerin Fransa'daki kamu binalarına yansıtılması bardağı taşıran son nokta olmuştur. Peygamberimize, Müslümanlara ve kutsallarımıza karşı gösterilen bu tutuma sessiz kalmamızı kimse beklemesin. Öfke ve nefret dolu uygulamalarla İslam düşmanlığını körükleyen, mukaddes değerlerimize saldırmayı düşünce özgürlüğünün gereği sayan zihniyete karşı sesimizi buradan gür bir şekilde duyuruyoruz.

CUMHURBAŞKANIMIZIN ÇAĞRISINA
TAM DESTEK VERİYORUZ
Esnaf teşkilatı olarak, tepkimizi en üst düzeyde ortaya koyuyor, Sayın Cumhurbaşkanımızın Fransa mallarına boykot çağrısına tam destek veriyoruz. Nasıl ki Fransa’da Türk malları almayın deniliyorsa, ülkemizde de Fransız malları alınmayacaktır. Boykotun etkili olması ve amacına ulaşması için vatandaşlarımızın Fransız markaları talep etmemesi gerekiyor. Aldığınız her Fransız markası ile Müslüman kardeşlerimize yapılan zulme destek vermiş olacağınızı da unutmayın. Esnafımızı ve halkımızı boykot kampanyasına katılmaya davet ediyor, duyarlılıklarından dolayı esnafımıza ve halkımıza şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.