Esnaf ve Halkı Sıkıntıdan Kurtaracak Proje Hazır

Isparta Belediyesi Davraz Mahallesi Modern Halk Pazarı’nın inşası için proje hazırlandı. Haftada iki gün halk pazarı ve 5 gün açık fuar alanı olarak da kullanılması planlanan pazar alanı toplam 9 bin 830 metrekarelik bir alanda inşa edilecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Nisan 2012 13:53
Esnaf ve Halkı Sıkıntıdan Kurtaracak Proje Hazır

Isparta Belediyesi Davraz Mahallesi Modern Halk Pazarı’nın inşası için proje hazırlandı. Haftada iki gün halk pazarı ve 5 gün açık fuar alanı olarak da kullanılması planlanan pazar alanı toplam 9 bin 830 metrekarelik bir alanda inşa edilecek.

Pazaryeri ile ilgili olarak projede son aşamaya gelindi. Projeyi inceleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’ya kazandırmak istediği birkaç önemli proje olduğunu ve bunlardan birisinin de Davraz Mahallesi Modern Halk Pazarı olduğunu söyledi.

Davraz Mahallesi Modern Halk Pazarı’nın üstünün kapalı olacağını ve ön avan projesinin çizildiğini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, uygulama projesinin de hazırlandığını dile getirdi. Pazaryerinin çelik konstrüksiyondan yapılacağını aktaran Başkan Günaydın, pazaryerinin üniversite kenti olan Isparta’ya da örnek teşkil edeceğini belirtti. Yapacakları projenin geniş açıklı bir pazaryeri olacağını kaydeden Başkan Günaydın, ‘Üniversite kentine örnek projeler vermeliyiz. Pazaryerimiz statik ve genişlik açısından önemli bir proje olacak. Şehrimize kazandıracağımız projeleri üniversitemizin mimarlık mühendislik bölümü inceleme fırsatı bulacak. Projelerimizin arkası gelecek” dedi.
Davraz Mahallesi Modern Halk Pazarı Projesi’nin uygulamaya geçme aşamasına getirildiğini belirten Başkan Günaydın, projenin iki yollu yapılabileceğini aktardı. Projenin İller Bankası kanalıyla yapılacağını ancak geç kalınması halinde projenin belediye imkânlarıyla da hayata geçirilebileceğini ifade etti.

Pazaryerinin sembol bir çarşı olacağını belirten Başkan Günaydın, esnafın artık gergi, çadır kullanmayacağını ve modern bir alana kavuşacaklarını dile getirdi. ‘Heyecan verici bir proje’ diyen Günaydın, pazaryerini kısa süre içerisinde hayata geçirmek istediklerini anlattı. Proje için ‘Nasıl Paris’in bir Eyfel Kulesi varsa, bizim de böyle bir çarşımız olacak’ diyen Günaydın, bundan sonra ikinci bir çalışmalarının daha bulunduğunu ve bunun da Müze Projesi olduğunu belirtti. Yine Batıkent Mahallesi’ne de Gökkubbe Projesi’ni uygulayacaklarını belirten Günaydın, “Bu projeler önemli yapılar haline gelecek ve turizm çekecek” dedi.

Projelerin uygulanması noktasında kararlı olduklarını aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Projeler Isparta’nın onuru haline gelecek yapılar olacak. Isparta halkımıza şimdiden hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.