Esnaf Vergilerin Altında Eziliyor

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, hükümetin onlarca vergi çıkararak esnafı vergiler altında ezilmeye mahkum ettiğini belirterek; “Bir otomobilden bile 9 ayrı vergi alıyorlar” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Şubat 2014 14:43
Esnaf Vergilerin Altında Eziliyor

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, dün Esnaf Odaları Birlik Salonunda gerçekleştirilen Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar, Fırıncılar ve Kasaplar Odasının olağan genel kurul toplantısına katılarak burada bir konuşma yaptı.

GENÇAY; “ESNAF VERGİLERİN ALTINDA EZİLİYOR”
Dünkü kongrede; Divan Başkanı Mehmet Aybatılı, kongreye katılan siyasi parti temsilcilerine söz verdi. Bu doğrultuda ilk sözü Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay aldı. Gençay, konuşmasında esnaf ve sanatkarların yaşanan son derece zor durumda olduğunu belirterek hükümete yüklenerek şunları söyledi; “Bir otomobilin bile 9 ayrı vergisinin alındığı bu ülkede esnafın iyi olduğu söylenemez. Esnaf, vergilerin altında eziliyor. Bu hükümet büyük balık küçük balığı yutar mantığı ile esnafları hep eziyor, hep eziyor. Ama biz göreve geleceğiz ve inşallah esnaflarımızı yutturmayacağız.

“11 YILDIR BİR AVM YASASINI ÇIKARAMADILAR”
Bende yıllardır bu şehirde esnaflık yapıyorum. Esnafın en büyük sıkıntısı olan AVM’ler hala şehir içine yapılıyor. AKP hükümeti 11 yıldır AVM yasasını çıkarıp uygulamaya koyamadı. Yüzlerce ürünün satıldığı AVM’ler yüzünden esnaf satış yapamaz hale geldi. Esnaf bitti.

“FİLLER GELİNCE KARINCALAR EZİLİR”
Bakın bunun başka bir olumsuzluğu da Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM)’nde yaşanıyor. Biz Saadet Partisi olarak şuanki Belediye yönetimine ne dedik? ‘Vermeyin burayı şu büyük 8 firmaya’ dedik. Neden? Çünkü, burası 8 ulusal firmaya verilirse başta ITKM’nin çevresindeki esnaflarımız olmak üzere Ispartalı esnaf biter. Çünkü, Filler gelince karıncalar ezilir ve ölür giderler. İşte ITKM’de de böyle olacak. Olmasın diyoruz biz, direniyoruz olmaması için. Düğünümüz, cenazemiz olduğunda benim esnaf arkadaşlarım geliyor yanıma. AVM’ler mi geliyor? Tabiî ki hayır. O zaman bu AVM’ler kötü günümüzde yoksa iyi günümüzde de yanımızda olmasınlar. Öte yandan, bir çok turizm turları düzenleniyor ama tur düzenlenen iller içinde Isparta yok. İşte buna bakıldığında bu şehirde bir takım şeyleri iyi gitmediğini görürüz. Bazı yerlerde eksiklikler yapıyoruz ki, şehrimiz turlara ilave edilmiyor.

“30 MART’TA ISPARTA’YI MİLLİ
GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİ İLE TANIŞTIRACAĞIZ”
Saadet Partisi olarak kaliteli bir Belediye Başkan Adayımız var. Sayın Süleyman Çakan ile seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşaallah 30 Mart’ta seçimleri kazanarak Isparta’yı milli görüş belediyeciliği ile tanıştıracağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.