Esnafa Can Suyu Kredileri

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Göller Bölge Birliği Başkan Vekili ve Konyaaltı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Durali Kolpak, 2011 yılında Antalya, Isparta ve Burdur'daki esnafa 250 milyon lira kredi kullandırd

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ocak 2012 12:30
Esnafa Can Suyu Kredileri

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinin çalışmalarını anlatan Kolpak, esnafa, işlerini büyütmeleri, ekonomik açıdan canlılık kazanmaları amacıyla yıllık yüzde 6 faizle kredi kullandırdıklarını söyledi.

Kooperatif kredilerinin, bankalara göre hem faiz hem de vade açısından daha avantajlı olduğunu kaydeden Kolpak, "Esnafımıza kredilerimizle can suyu veriyoruz, toparlanmalarını, kendilerini daha da geliştirmelerini sağlıyoruz" dedi.

Göller Bölgesi Birliği'ne bağlı 37 kooperatifin faaliyet gösterdiğini belirten Kolpak, "Antalya, Isparta ve Burdurlu esnafımıza bir yılda 250 milyon lira kredi verdik. Büyük bir kısmını da Antalyalı esnafımız aldı" diye konuştu.

Kolpak, esnafa makine, teçhizat konularında hazırladıkları projelere karşılık maddi destekte bulunduklarını, ancak esnafın bu uygulamaya yeterince ilgi göstermediğini söyledi. Kolpak, bu yıl daha fazla esnafın projeleriyle gelip, desteklerden faydalanmasını beklediklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.