Esnafa Destek Sözü

Gülpetek Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı ve ITSO Başkan Yardımcısı Metin Çelik başkanlığında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür ziyaretinde bulunan esnaflara, kurulacak olan sanayi sitesi ile ilgili bundan sonraki süreçte de de

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ekim 2014 20:18
Esnafa Destek Sözü

Gülpetek Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı ve ITSO Başkan Yardımcısı Metin Çelik başkanlığında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür ziyaretinde bulunan esnaflara, kurulacak olan sanayi sitesi ile ilgili bundan sonraki süreçte de destek sözü verildi.

Gül küçük Sanayi Sitesi altına kurulacak olan yeni küçük sanayi sitesi kararının meclisten geçmesi nedeniyle Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür ziyaretinde bulunan ITSO Başkan Yardımcısı Metin Çelik, Gül Küçük sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı ve beraberindeki esnaflar Günaydın’dan destek sözü aldı.

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Günaydın “yeni sanayi alanımız hepimize hayırlı olsun. O bölgedeki imar ve kamulaştırma işlemlerinin ardından komplike bir alan inşa edilmeli. Örneğin mobilyacılar için hem imalat hem de satış ve teşhir alanları olan yerler yapılmalı. Isparta’nın harekete geçme zamanı geldi. Bu hareketin ilk ateşleyici kuvveti de sizin talebinizle ortaya çıkan yeni küçük sanayi sitesi olacak” dedi.

ESNAFA ÖNCELİK VERİN
Günaydın yapılacak sanayi sitesi ile ilgili de uyarılarda bulunarak “sanayi sitesini kooperatif şeklinde yapacaksınız. Kooperatif ortaklıktır, beraberliktir. Yapacağınız sanayi sitesinde işyeri olmayan özellikle genç esnaflara öncelik vermenizi istiyoruz. Hatta bu durumdaki esnaflara destek olun. Ticari olarak düşünen, yatırım amacıyla dükkan sahibi olmak isteyenleri geri plana atın” şeklinde konuştu.

ÜYELİK İÇİN İLK ŞART ESNAF ODASI KAYDI
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a plaket veren ve esnaflar adına konuşan Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı “biz esnaflar olarak size ve nezdiniz de sanayi sitesine destek veren tüm belediye meclisi üyelerimize teşekkür ediyoruz. Şimdi bu kararın ardından işlerimiz hızlandı. Kooperatifimize üye kayıtlarına başladık. Elimizde bazı örnek projeler var. Bunlardan yola çıkarak sizlerinde tecrübesinden faydalanarak hem mimari güzelliği olan hem de kullanışlı dükkanlar inşa etmek istiyoruz. bu alanda orta ölçekli bir sanayi kurmak gerektiğine inanıyoruz. Ayrıca uyarılarınızda yer verdiğiniz gibi bizimde öncelikli hedefimiz dükkanı olmayan esnaflarımızı dükkan sahibi yapmak. Bu nedenle üye kabulünde esnaf odası kaydını gösteren belge istiyoruz” dedi.

ALT YAPI VE PARSELİZASYON İÇİN DESTEK
Belediye Başkanı Günaydın’dan alt yapı ve parselizasyon gibi konularda destek isteyen Boyacı “belediyemizin desteğini bundan sonraki süreçlerde görmek istiyoruz. özellikle alt yapı ve parselizasyon konusunda sizlerin desteği ile bu işi en kısa zamanda yapabileceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

Esnafların destek talebine olumlu yanıt veren Belediye Başkanı Günaydın “biz daha önce Galericiler sitesine de alt yapı, asfalt, yağmur suyu gibi projelerde destek verdik. Yasalar çerçevesinde sizlere de aynı şekilde destek olacağız. Isparta için yapılacak her türlü olumlu çalışmanın yanında ve içinde oluruz” dedi.

ÇALIŞMALARI HIZLANDIRIN
ITSO Başkan Yardımcısı Metin Çelik’te belediyenin de desteği ile Isparta’ya yeni bir küçük sanayi sitesi kazandırılıyor olmasının mutluluk verici olduğunu söyleyerek “bu Isparta için çok büyük bir ihtiyaçtı. Sizinde desteğiniz ile modern bir küçük sanayi sitesi alanı oluşturuyor olmak mutluluk verici” şeklinde konuştu.

İlk belediye başkanlığı döneminde Galericiler Sitesinin kurulumu ile ilgili yaşanan süreçleri anlatan Belediye Başkanı Günaydın “o dönem de biz esnaflardan toplanan 6 milyon TL bırakmıştık. Bizden sonra gelen Hasan Balaman bu parayı esnaflara vermemiş. Yeniden göreve geldiğimizde ortadan kaybolan bu parayı esnaflara ödedik. Sizde elinizi çabuk tutun bu dönem içinde sanayi sitemizi kuralım. Biz belediye olarak her türlü desteği veririz fakat bizden sonra başkası gelirde paranız kaybolursa bir şey yapamayız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.