Esnafa Müjde

Esnafların ödediği işgaliye, hafta sonu, eğlence ve tabela vergisini belirleme yetkisinin Belediyelerden alınıp, Bakanlar Kuruluna geçmesiyle ilgili Isparta Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği de girişimlerde bulundu ve bu girişimler sonuç verdi. Esnafa

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ocak 2014 15:52
Esnafa Müjde

Esnafların ödediği işgaliye, hafta sonu, eğlence ve tabela vergisini belirleme yetkisinin Belediyelerden alınıp, Bakanlar Kuruluna geçmesiyle ilgili Isparta Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği de girişimlerde bulundu ve bu girişimler sonuç verdi. Esnafa müjde Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı’dan geldi.

Isparta Belediyesi’nin gündemindeki Bakanlar Kurulu kararıyla ilgili Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu nezdinde girişimlerde bulundu.

Kararın iptal edilmesi yönünde yapılan girişimler sonuç verdi ve konuyla ilgili bugün esnafa müjdeli haber geldi.
Konfederasyon Başkanı Bendevi Palandöken’in Maliye Bakanlığı yetkilileriyle yaptığı toplantı sonucu, vergi tutarlarının indirilmesi ve belediye gruplarının yeniden belirlenmesi konusunda mutabakata varıldı
Yapılan mutabakatın ayrıntılarını açıklayan Isparta Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Aybatılı, kararın iptal edileceğini belirterek, “vergi ve harçlar yeniden belediyeler tarafından belirlenecektir” dedi.

Aybatılı konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Son günlerde gündeme gelen esnaf ve sanatkârlarımızı ilgilendiren Belediye harçlarıyla ilgili konu, yani bundan sonra belediyenin alacağı harçları Bakanlar kurulu kararıyla yükseltilecek olması Türkiye gündemine oturmuştur. Aynı zamanda Isparta’mızda da bu konu gündeme geldi. Yapılan Esnaf odaları Kongrelerinde gerek siyasetçiler tarafından gerekse esnaflar tarafından gündeme getirilen bu konu Esnaf Odaları Birliği olarak Isparta’da bir çalışma yaptık.

Bu çalışmaları Konfederasyonumuza bildirmek suretiyle bir netice alınmasını talep etmiştik. Bizim Konfederasyonumuza talebimiz bu Bakanlar Kurulu kararının iptali yönünde bir çalışma istemiştik. Bu konuyu Konfederasyonumuz ele almak suretiyle bu konuyu Bakanlar Kuruluna ve aynı zamanda Maliye Bakanlığına girişim yapmak suretiyle bir çalışma başlatmış. Ve dünde bize Konfederasyonumuz tarafından gelen genelge Maliye tarafından çalışmanın başlatıldığını ve iptali yönünde gerekli kararların alındığını ve önümüzde ki günlerde bu kararın iptal edileceği tarafımıza bildirilmiştir.

Böylelikle bu karar iptal edilecektir Isparta’da ki ve Türkiye’nin genelindeki tüm esnaf ve sanatkardan alınacak olan işgaliye parası bu kararla iptal edilmiş olacaktır. Esnaf ve sanatkarımızın artık rahat olması gerekiyor. Ve önümüzde ki günlerde bu karar tarafımıza mutlaka intikal edecektir. İntikal eden bu karar da Isparta’da ki tüm esnaf ve sanatkarımıza duyurulacaktır. Yani ben müjde diyorum Maliye Bakanlığı bu çalışmayı başlatmıştır.

Artık herhangi bir başka kurum ve kuruluş veya bunlara bağlı olan odalar tarafından herhangi bir çalışma yapılmasına gerek kalmadan bu konu bitmiş sayılır. Bu meseleyi aynı zamanda iktidar milletvekillerimiz olan Sayın Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel tarafından konu ele alınmak suretiyle onlarda bu çalışmayı takip ediyorlar. Neticesinde bu karar önümüzde ki günlerde iptal edilmiş olacaktır.

Bu haberi de ben Isparta’da ki tüm esnaf ve sanatkarımıza bir müjde olarak veriyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun. Zannediyorum ki iptal edildikten sonra tekrar bu karar eskiye dönecektir. Yani yine Belediyeler tarafından işgaliye paraları harçlar Belediyeler tarafından belirlenmek suretiyle de alınmaya devam edilecektir. Hayırlı ve uğurlu olsun diyorum.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum