Esnaftan Yeni Talep

Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun kararı üzerine Tarihi Üzüm Pazarının üst örtüsü kaldırılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mayıs 2013 11:05
Esnaftan Yeni Talep

Yağışlarda Ispartalıların sığındığı tek yerin üzüm pazarı olduğunu belirten esnaf, “Yeni proje yapılıncaya kadar üst örtünün kalmasını istiyoruz” dediler.

Isparta’nın tarihi pazarlarından Üzüm Pazarının üst örtüsü Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun talebi ve Isparta İdari Mahkemesinin kararıyla yıkılacak. Karara esnaf tepkili. Kent merkezinde Ispartalıların yağmurda sığındıkları tek yerin Üzüm Pazarı olduğunu savunan esnaf, “Bugüne kadar ilimizdeki vatandaşlarımızın tümü yağmur olduğu zaman buraya sığınırlar. Ama burası yıkılırsa sığınılacak bir yerde kalmayacak. Bunun yanı sıra esnafımız ürünleri teşhir edemeyecek.

Anıtlar Kurulu tarih korunsun diyor ama buranın üst örtüsü kaldırılırsa tarih nasıl korunacak. Yağmur veya kar yağacak burası yıpranacak. Onun için aslında üst örtünün kaldırılmamasını istiyoruz. Ancak ortada bir mahkeme kararı var. Bu karara esnafımızın karşı gelecek hali yok ama yıkılsın ama ertesi gün yerine ne yapılacağı belli değil” diye konuştu.

Mahkeme kararıyla yıkılacak olan örtünün yerine daha güzel bir projenin yapılmasını istediklerini söyleyen esnaf, “Ancak koruma amaçlı bir imar planımız yok. O nedenle yeni projeye yapılasıya kadar üst örtü kalmalı. Yıkılacak üst örtünün yerine daha güzeli yapılmalı. Bunu konuda yetkililerden ilgi ve destek bekliyoruz” dediler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.