Ets Tur \ Azine Turizm'den Isparta Kalkışlı Karadeniz Turu

Ets Tur \ Azine Turizm'den Isparta Kalkışlı Karadeniz Turu

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mayıs 2017 12:55
Ets Tur  Azine Turizm'den Isparta Kalkışlı Karadeniz Turu
Ets Tur Azine Turizm'den Isparta Kalkışlı Karadeniz Turu (16-21 TEMMUZ)


1.GÜNPAZAR / Isparta, Buluşma Noktaları, Hareket Gezimizin ilk günü saat 22,00'de Isparta Etstur Ofisi Önünden ( 6 Mart Atatürk Cad. No:1/B) hareketle başlıyor.
 
2.GÜNPAZARTESİ / Merzifon, Amasya, 2. Beyazıd Külliyesi, Arkeoloji ve Mumya Müzesi, Samsun, Atatürk Anıtı, Bandırma Vapuru, Ordu Boztepe, Giresun Gezimizin ikinci gününde Şehzadeler kenti Amasya’ya gidiyoruz. İlk olarak ekstra kahvaltı alacağımız restorana ulaşıyoruz. Kahvaltı molası ardından Yeşilırmak kıyısından panoramik olarak Pontus Kral Kaya Mezarları’nı görüyoruz. 2. Beyazıd Külliyesi’ni, Şehzadeler Parkı’nı, Amasya Arkeoloji ve Mumya Müzesi’ni, Ferhat ile Şirin’in su kanallarını gezdikten sonra Samsun’a hareket ediyoruz. Milli mücadelemizin simgesi olan Samsun Atatürk Anıtı’nda fotoğraf molası verip Atatürk'ü Samsun’a getiren Bandırma Vapuru’nun birebir rekonstrüksiyonunu görüyoruz. Sonra meşhur Samsun pidesini tadabileceğiniz öğle yemeği molasını veriyoruz. Öğle yemeği ardından Terme (Thermiskyra), Ünye (Onea), Fatsa (Phadassia) güzergahı üzerinden Ordu’ya (Cotyora) hareket ediyoruz. Ülkemizin en güzel şehir manzaralarından birisini görebilmek için Ordu Boztepe’ye çıkıyoruz.(Dileyen misafirlerimiz ekstra teleferikle 7 dakikalık yolculukla da Boztepe’ye ulaşabilirler.) Boztepe’de verilen yeterli serbest zamanın ardından otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Kahvaltı: Otobüste dağıtılan İkram Kutusu (Sandviç, muz, gofret, meyve suyu, nane şekeri) , Ekstra: Sinop - Akliman Restoran
Öğle Yemeği: Ekstra. Menü fiyatları geçerlidir. Samsun Nihat Usta Restoran
Akşam Yemeği: Tur ücretine dahil. Otelde açık büfe veya set menü (Tüm içecekler ekstra)
Konaklama: Grand Ravza Otel / Piraziz, Giresun
Rota: Isparta - Amasya (734 km), Samsun (124 km), Ordu (151 km), Piraziz (21 km) Toplam:1030 Km
3.GÜNSALI / Tirebolu, Çay Fabrikası, Sürmene, Sürmene Bıçakları, Of, Çaykara, Solaklı Vadisi, Uzungöl, Rize, Çayeli / Dileyenlere Ekstra Lustra, Karester Yüksek Yayla Gezisi Gezimizin üçüncü gününde otelde alınan kahvaltı sonrası Tirebolu’ya hareket ediyoruz. Mikroklima iklim özelliği dolayısıyla kaliteli çayı ile meşhur Tirebolu 42 Çay Fabrikası’nda üretim hakkında bilgi alıp fabrikayı gezdikten sonra çay keyfi yapıyoruz. Program sonrasında sahil yolu boyunca devam ederek Uzungöl’e ulaşıyoruz. Bıçağı ile ünlü Sürmene’de dileyen misafirlerimiz bıçak alışverişlerini yapabilirler. Sonrasında Of’tan geçerek Solaklı Vadisi’ne sapıyoruz. Çaykara’dan (Katahor) geçerek Uzungöl'e (Saraho) varıyoruz. Öğle yemeğimizi aldıktan sonra serbest zaman veriyoruz.

Yüksek Yayla Gezisi Lustra ve Karester Yaylaları (Ekstra 35 TL)


Dileyen misafirlerimiz Uzungöl’de verilen serbest zamanda yüksek yayla gezisi yapabilirler. Muhteşem orman manzarası eşliğinde Karadeniz’in 30 ağaç çeşidinin aynı yerde yetiştiği bölgeyi keşfetmek için bizi bekleyen minibüslerimize binerek yüksek yaylalara doğru çıkmaya başlıyoruz. Lustra Yaylası ve Karester Yaylası’nda Uzungöl’ü en yüksekten fotoğraflarken Karadeniz’in muhteşem doğasına bir kere daha hayran kalacak belki de kendinizi özellikle bahar aylarında daha çok karşılaştığımız bulut denizi manzarasında bulutların üzerinde bulacaksınız. Dönüşümüzde Uzungöl’de bekleyen misafirler ile buluşma sonrası belirlenen saatte otelimize hareket ediyoruz.

NOT: Yüksek yaylanın hava koşulları (sis vb.) yüzünden gezilemeyecek olması ihtimalinde Uzungöl’de farklı bir yüksek yayla gezisi gerçekleştirilecektir.

Kahvaltı:Tur ücretine dahil, otelde açık büfe olarak sunuluyor.
Öğle Yemeği: Ekstra menü fiyatları geçerlidir. İnankardeşler Restoran / Uzungöl, Trabzon
Akşam Yemeği: Tur ücretine dahil. Otelde açık büfe veya set menü (Tüm içecekler ekstra)
Konaklama: Çavuşoğlu Otel / Çayeli, Rize
Mola Tesisleri: Tirebolu 42 Çay Fabrikası, Sürmene Bıçak Satış Atölyesi
Rota: Piraziz – Tirebolu (69 km), Sürmene (127 km), Uzungöl (57 km), Çayeli (90 km) Toplam: 343 km
 
4.GÜNÇARŞAMBA / Çamlıhemşin, Fırtına Vadisi, Kaçkarlar, Ayder Yaylası, Galer Düzü, Kalegon, Gelintülü Şelalesi / Dileyene Ekstra Zilkale Gezisi yada Rafting, Sarp Sınır Kapısı, Gürcistan/Batum Gezimizin dördüncü gününde otelde alınan kahvaltı sonrası hareketle Kaçkar Dağları Milli Parkı’na gitmek üzere Çamlıhemşin’e hareket ediyoruz. Ayder Yaylası, Gelin Tülü Şelalesi, Galer Düzü ve Kalegon'u gördükten sonra Ayder’de doğa ile iç içe yeterli serbest vakit veriyoruz. Ardından serbest öğle yemeğimizi alacağımız Dere Restoran’a hareket ediyoruz. Mola sonrası dileyen misafirlerimiz ekstra turlarımıza katılabilirler.

1.Seçenek Serbest Zaman Süresince Ekstra Zil Kale Gezisi Kişi Başı 35 TL:Ayder’de bizleri bekleyen minibüslerimize binerek Çamlıhemşin’e iniyoruz.Fırtına Vadisi’ni oluşturan iki koldan Büyükdere boyunca ilerleyerek Fırtına Vadisi boyunca Cenevizlilerden kalma tek kemerli köprüleri yol boyunca görüyor ve günümüze kadar en iyi durumda gelen Çinçiva Köprüsü’nü fotoğraflıyoruz. Karadeniz'in otantik köyü Şenyuva’da vereceğimiz mola sonrası Zilkale’ye ulaşacağız. Zilkale’nin görülmesi sonrası fotoğraf çekerek kısa bir doğa yürüyüşü yapacağız. Dünyanın en önemli 30 doğal yaşam alanından biri olan bu bölgedeki gezimizin ardından geriye dönerek otobüsümüze ulaşıyoruz.

2.Seçenek Serbest Zaman Süresince Ekstra Rafting Kişi Başı 55 TL:Ayder’de bizleri bekleyen minibüslerimize binerek Çamlıhemşin’e iniyoruz. Oradan da Çamlıhemşin Doğa Rafting Kulübü’ne varıyoruz. Hafif parkurda rafting yaptıktan sonra otobüsümüz ile buluşuyoruz.

Belirlenen saatte Sarp Sınır Kapısı’na hareket ediyoruz. TC Nüfus Cüzdanı ile Gürcistan sınır kapısını geçip komşu ülkede Batum’a ulaşıyoruz ve otelimize yerleşiyoruz.

DİKKAT! AKŞAM YEMEĞİ ÜCRETE DAHİL DEĞİLDİR: BATUM KONAKLAMASINDA OTELDE AKŞAM YEMEĞİ BULUNMAMAKTADIR. MİSAFİRLERİMİZ BATUM’DA SERBEST OLARAK YEMEK YİYEBİLİRLER. REHBERİMİZ DİLEYENLER İÇİN YEMEKLİ GÜRCÜ GECESİNE REZERVASYON YAPTIRABİLİR. (Ortalama Kişi Başı 60 TL)

Kahvaltı: Tur ücretine dahil, otelde açık büfe olarak sunuluyor.
Öğle Yemeği: Ekstra, Dere Restoran Yöresel Yemekler / Dikkaya, Çamlıhemşin, Rize
Akşam Yemeği: Tur ücretine dahil değildir.
Konaklama: Argo Otel / Batum, Gürcistan
Mola Tesisleri: Dere Restoran
Rota:Çayeli – Çamlıhemşin (46 km), Batum (103 km) Toplam: 149 km
 
5.GÜNPERŞEMBE / Gürcistan / Batum, Orta Camii, Aziz Nikola Kilisesi, Piazza, Şehir Parkı, Batum Limanı, Avrupa Meydanı, Medea Anıtı, Sarp Sınır Kapısı, Rize Bezi Yapım Atölyesi, Trabzon, Maçka Gezimizin beşinci gününde otelde alınan kahvaltı sonrası hareketle otobüs ile yapacağımız panoramik şehir gezisi ardından eski Batum’u yürüyerek geziyoruz. Orta Camii, Aziz Nikola Kilisesi, Piazza, Şehir Parkı, Batum Limanı, Avrupa Meydanı, Medea Anıtı ve Opera Meydanı’ndaki Poseidon Anıtı gezileri ardından öğle yemeğimizi alacağımız restorana hareket ediyoruz. Yemek molası sonrası Türkiye’ye giriş yapmak üzere sınır kapısına hareket ediyoruz. Gönye Kalesi’nde panoramik fotoğraf molası sonrası Sarp Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapıyor ve gezimize devam ediyoruz. İlk olarak yöre insanı için hala önemini koruyan “feretiko” (Rize bezi) yapım merkezlerinden biri olan Rize Bezi Tesisleri’ne uğruyoruz. Kuman Türkleri tarafından yüzyıllar önce Rize’ye getirilen, Hint keneviriyle; yani kendir ipiyle el dokuma tezgahlarında üretilen bu kumaş türünden yapılan ürünleri gördükten sonra Rize il sınırlarından çıkarak Maçka’ya hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Kahvaltı:Tur ücretine dahil, otelde açık büfe olarak sunuluyor.
Öğle Yemeği: Ekstra menü fiyatları geçerlidir. Riviera Restoran / Batum, Gürcistan
Akşam Yemeği: Tur ücretine dahil. Otelde açık büfe veya set menü ( Tüm içecekler ekstra )
Konaklama: Sümela Otel / Maçka, Trabzon
Rota: Batum – Rize (127 km), Maçka (104 km) Toplam: 231 km
 
6.GÜNCUMA / Sümela Manastırı, Zigana Geçidi, Hamsiköy, Akçaabat, Atatürk Köşkü, Trabzon Ayasofyası, Gümüşçüler, Ordu Gezimizin altıncı gününde otelde alınan kahvaltı sonrası hareketle Karadeniz denilince ilk akla gelen 1650 m. yükseklikteki Karadağ'ın eteklerinde yer alan Sümela Manastırına ulaşmak üzere Altındere Milli Parkına giriş yapıyoruz. Manastır restorasyonda olduğundan vereceğimiz serbest zaman içerisinde Manastırı dışarıdan fotoğraflama şansı buluyoruz. Belirlenen zamanda Zigana Geçidi’ne hareket ediyoruz (1820 m). Geçitte verilen fotoğraf molasının ardından dönüşte Hamsiköy’ü panoramik olarak görüyor ve ünlü sütlaçından tatmak isteyenler için kısa bir mola veriyoruz. Ardından öğle yemeğimizi almak üzere Akçaabat’a hareket ediyoruz. Akçaabat köftesinin tadına bakmak için Nihat Usta Restoran’a varıyoruz. Öğle yemeği molası ardından Trabzon merkeze ulaşıyoruz. İlk olarak Türkiye’de ki en güzel Atatürk Evleri’nden birisi olan Atatürk Köşkü’nü ziyaret ediyoruz. Köşk içerisinde yapılan anlatımlar ve gezi sonrası vereceğimiz kısa fotoğraf molası ardından Kommenoslar Dönemi merkez kiliselerinden biri olan, bir dönem müze olarak kullanılan ve şuan camii olarak ibadete açılan Trabzon Ayasofya’sını ziyaret ediyoruz. Son olarak Trabzon’a özgü, gümüş kazaz ve hasır işlerinin tanıtılıp satışının yapıldığı gümüş atölyesinde serbest zaman veriyoruz. Gezi sonrası Trabzon ve Giresun’un sahil ilçeleri üzerinden geçerek Ordu’ya varıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Kahvaltı: Tur ücretine dahil, otelde açık büfe olarak sunuluyor.
Öğle Yemeği: Ekstra menü fiyatları geçerlidir. Nihat Usta Restoran / Akçaabat, Trabzon
Akşam Yemeği: Tur ücretine dahil. Otelde açık büfe veya set menü (Tüm içecekler ekstra)
Konaklama: City Otel / Ordu
Mola Tesisleri: Saray Gümüş & Tuana Gümüş
Rota: Maçka – Sümela Manastırı (22 km), Zigana Geçidi (69 km), Akçaabat (93 km), Trabzon Merkez (14 km), Ordu (177 km) Toplam: 375 km
 
7.GÜNCUMARTESİ / Bolaman, Bolaman Kalesi, Haznedaroğlu Konağı, Terme, Samsun, Sinop, Hamsilos Fiyordu, Sinop Limanı, Tarihi Sinop Cezaevi, Isparta Gezimizin yedinci gününde otelde alınan kahvaltı sonrası hareketle Bolaman’a varıyoruz. Deniz savunmasının en güzel örneklerinden biri olan Bolaman Kalesi ve sivil mimarinin eski örneklerinden olan Haznedaroğlu Konağı’nı görüp fotoğrafladıktan sonra ülkemizin en kuzeydeki ili Sinop a ulaşıyoruz. Ülkemizin tek fiyordu, yemyeşil ormanı, denizin bir nehir gibi kara içine girdiği Hamsilos Koyu ile gezimiz başlıyor. Verilen yeterli fotoğraf molası ardından Sinop limanda öğle yemeği molası veriyoruz. Sinop’ta nokul tatmayı ve kendinize maket gemi atölyelerinden bir tane gemicik almayı unutmayın. Öğle yemeği molasının ardından romanlara ve türkülere konu olmuş Tarihi Sinop Cezaevi’ni gezip Isparta’ya dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Yolda vereceğimiz molalar ardından Isparta’ya varıyor ve sizleri aldığımız noktalara bırakıyoruz.

Kahvaltı: Tur ücretine dahil, otelde açık büfe olarak sunuluyor.
Öğle Yemeği: Sinop’ta ekstra olarak sunuluyor.
Akşam Yemeği: Mola tesislerinde ekstra olarak sunuluyor.
Konaklama: Bu gece otel konaklaması bulunmamaktadır.
Rota: Ordu – Samsun (151 km), Sinop (158 km), Isparta (733 km) Toplam: 1042 km

NOT BATUM GİRİŞ UYARISI *Gürcistan’a ağrı kesiciler başta olmak üzere ilaç sokmak kesinlikle yasaktır. Konu ile ilgili detaylı bilgiyi rehberlerimizden alabilirsiniz.
*Gürcistan hükümeti 10 yılı aşmış, soğuk damgası belli olmayan, eski, deforme olmuş, kenarları bozulmuş olan kimlik ile giriş yapmayı kabul etmemektedir.
*Nüfus cüzdanı ile Gürcistan’a seyahat edecek 18 yaşından küçük vatandaşlarımız, Gümrük Bakanlığı mevzuatı uyarınca anne ve babalarının nezaretinde veya anne ve babaların birlikte nezaretinde veya yanlarında bulunmayan anne ve babasının yazılı resmi (noterden alınacak) muvafakatini ibraz etmek sureti ile Türkiye’den çıkış işlemi yapabilecektir.
* 6 yaş üzeri çocukların kimliğinde fotoğraf olması gereklidir.
*Yurt dışından Türkiye’ye pasaportla giriş yapmış olan yabancı misafirlerin Gürcistan’a gidip Türkiye’ye dönebilmesi için Türkiye’ye çoklu (multiple) vize girişi almış olmaları gerekir. Ayrıca Gürcistan’ın pasaport ya da kimliklerin ait olduğu ülkelere olan vize protokolüne göre vizeli – vizesiz geçiş sağlanacaktır.
*KKTC vatandaşlarının Türkiye’ye giriş yaparken TC kimliklerini kullanarak girmeleri doğrultusunda Gürcistan’a TC kimlikleri ile girebileceklerdir. Avrupa Birliği pasaportuyla Türkiye’ye giriş yapan KKTC vatandaşları da Türkiye’ye dönebilmek için çoklu (multiple) vize almış olmaları gerekir.
*30.000 Lari veya üzerindeki meblağa tekabül eden Türk lirası / döviz / altın vb bulundurmaları halinde, Gürcistan Gümrük memurlarına sözlü ya da yazılı olarak paralarını beyan etmeleri gerekir. Beyan edilmeyen paraya Gürcistan mevzuatınca el konmaktadır.
*Batum’a geçişte Sarp Sınır Kapısında yoğunluk yaşanabilir. Grubun çoğunluğunun isteği doğrultusunda tur rehberi alternatif gezi düzenleyebilir.
*Sınır Kapısında görevli Türk ya da Gürcistan pasaport polislerinin sizi ilgili ülkeye sokmama, çıkarmama yetkileri vardır. Her ne sebepten olursa olsun yurt dışına çıkamama durumundan Etstur sorumlu tutulamaz. Tüm sorumluluk yolcuya aittir. Tur programında Gürcistan’da otelde konaklamalar var ise, bu konaklama bedelleri iade edilemez. İlerleyen günlerde tur ile buluşmak için Türkiye’de yapılacak olan konaklama ve ulaşım bedeli misafire aittir. Günübirlik Gürcistan gezilerinde geçemeyen misafirler otobüsün dönüş güzergahı üzerinde bir noktada yine kendisi bekleyebilir ya da kendi imkanları ile konaklama yapılacak otele geçiş yapabilir.
* Türk vatandaşı olmayan ya da çifte vatandaşlığı olup da diğer ülke pasaportunu kullanarak tura katılacak olan misafirlerimizin; seyahat edilecek ülkenin, kullanacakları pasaporta uyguladığı vize prosedürünü ilgili konsolosluklara bizzat danışmaları gerekmektedir, aksi halde doğacak sonuçlardan Etstur sorumlu tutulamaz.
 

ETS TUR AZİNE TURİZM

İSTİKLAL MAH 6 MART ATATÜRK CAD. TEB BABKASI KARŞISI

NO:3A ISPARTA MERKEZ 

 

TEL:  0246   223 75  79 

CEP:  0541  811 88  32

FAX: 0246   223 75 79 

www.azinetur.com / [email protected]

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.