Ev Ekmeğine İkinci Zam Yolda!

Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, ekmekte girdilere yapılan zamların fırıncı esnafını zam yapmaya ittiğini açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2013 15:29
Ev Ekmeğine İkinci Zam Yolda!

Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, ekmekte girdilere yapılan zamların fırıncı esnafını zam yapmaya ittiğini açıkladı. Ekmeğe zammın kaçınılmaz hale geldiğini belirten Erdeğer, ev ekmeğine ikinci bir zam daha yapılabileceğini söyledi.

Isparta'da ekmek fiyatları zamlandı. 65 kuruş olan 250 gram ekmeğin fiyatı 75 kuruşa, 750 gram ev ekmeğinin fiyatı ise 2 liradan 2.25 liraya yükseldi.Son 6 ayda una sürekli zam yapıldığını belirten Erdeğer, yapılan zamlarla fırıncılar zor duruma düştüğünü kaydetti.

Ekmek fiyatlarının 2008 yılından bu yana aynı olduğuna dikkat çeken Erdeğer, "İlimizde ekmeğe 5 yıldır zam yapılmıyordu.

Ekmek mayasının fiyatı 6 ayda 25 liradan 40 liraya çıktı. İşçilerin yevmiyesi arttı. Ev ekmeği ununun çuval fiyatı 55 lira oldu. Bu nedenle zam kaçınılmaz oldu" diye konuştu.

Erdeğer, "750 gram ev ekmeği 1 buçuk liradan 1 lira 75 kuruşa çıktı. İkinci zam yapılırsa bu fiyatın 2 ya da 2 lira 25 kuruş olması söz konusu" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum