Evde Eğitim Başarısı

Fatih 12 yaşında, 5.sınıf öğrencisi ve merkeze bağlı Küçük Hacılar köyünde yaşıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Mayıs 2011 22:16
Evde Eğitim Başarısı

Fatih 12 yaşında, 5.sınıf öğrencisi ve merkeze bağlı Küçük Hacılar köyünde yaşıyor. O yaşıtları gibi okula gidemiyor ama öğretmeni evine geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlatmış olduğu evde eğitim projesi kapsamında Fatih, Emel Tula öğretmeni ile haftada 5 gün, günde 3 saat ders çalışıyor. Tıpkı okuldaki öğrenciler gibi eğitim alan Fatih, halinden oldukça memnun.

Bakanlığın projesi ile verilen eğitimin, okuldaki eğitimden hiçbir farkı olmadığını söyleyen Milli Eğitim Şube Müdürü Bahattin Yılmaz, bu yönde eğitimin olumlu sonuçlar verdiğini ifade etti.

Çocukların, evinde eğitim alması yönünde kararı veren ise Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Derya Yılmaz. Yılmaz, “Evde eğitim için yapılan başvuruları değerlendiriyoruz ve gerekli hallerde milli eğitimin öğretmen görevlendirmesiyle program yapılıyor” dedi.

Kas erimesi hastalığı nedeniyle verdikleri rapor doğrultusunda Fatih, 4 yıldır aynı öğretmen gözetiminde eğitim alıyor. Öğretmeni Emel Tula, Fatih ile birlikte olmaktan da çok memnun.

Fatih’in annesi Seher Özkök ise, bir anne olarak yaşadığı güçlükleri anlatırken, oğluna böyle bir imkan verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 5 çocuk annesi olan Seher Özkök, evladının en iyi eğitimi almasını istiyor.

Fatih’in korkusu yalnız kalmak. Ama o kitaplarıyla kurduğu dünyasında, yeni ufuklara yelken açmaya çoktan başladı.
 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.