Evet Ben Narsistim

Belediye Başkanı Günaydın, AK Parti Milletvekili Recep Özel'in 'narsist' eleştirisini doğruladı. Günaydın, " İyi bir narsistim. Isparta halkına hizmet yapma aşkına sahibim" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Şubat 2014 22:54
Evet Ben Narsistim

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Basın Kulübü'nün canlı yayınında AK Parti Adayı Nuri Uzaktaş'a hodri meydan çağrısında bulundu.

Uzaktaş'a 'arkamdan konuşma, gel yüzüme söyle' diye seslenen Günaydın, karşılıkl tartışma için canlı yayın çağrısında bulundu. AK Parti Adayı Uzaktaş'ın bu çağrıya nasıl bir cevap vereceği merakla bekleniyor.
Programın başında Belediye yetkisinden alınan eğlence, işgaliye, tabela ve hafta sonu vergilerine Bakanlar Kurulu'nda yapılan zammı eleştiren Günaydın, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin girişimine teşekkür eti. Günaydın, şöyle konuştu:

" Yasa var bunu tebliğ etmek zorundayız. Bunu yapmazsak hukuk suçu işlemiş olursunuz. Bu suçu işlemek istemiyoruz ama demokratik hakkımız olarak bu olayı yargıya taşıdık. Bir esnafımız mevcutta 5.500 TL’de öderken 40 bin lira ödeyecek. Bir esnafımızdan da 3.500 lira alırken 18 bin lira almamız gerekecek.

Isparta Türkiye’de en ucuz il olsun diye yola çıktık. Bakanlar Kurulu’nun kararı var ama biz esnafımızın ve halkımızın menfaatini korumak zorundayız. Ben Isparta halkını seviyorum. Neden korumayacağım? Bu yüzden Danıştay’a başvurdum.

Bir esnaf kongresinde esnaftan Pazar günü ruhsat harcı olan 20 TL’yi almıyoruz, bu parayı 600 lira yapmışlar dedim. Suçsa da bunun cezasını çekeceğimi de söyledim. Bir milletvekili de kalktı suç işledin diyor. O zaman savcılığa var beni, durma. O milletvekili diyecek ki, koşup gelecek yanıma yapabileceğim bir şey var mı diye size yardımcı olalım diyecek. İnşallah durdurma kararı alınır."

AK Parti Belediye Başkanı Adayı Nuri Uzaktaş'ın kendisine yönelik eleştirilerine de değinen Günaydın, 'AK belediyecilik değil, Kara belediyecilik vaat ediyorlar' dedi. Günaydın, şöyle devam etti:

"Buna insanlar da güler kargalar da güler. Sen o gün il başkanıydın. Bütün Isparta’yı kararttınız, yok ettiniz, kara belediyecilik yaptınız, dağları, taşları sattınız, kasadaki paralar yok oldu. Bu AK Belediyecilik değil kara belediyeciliktir. Siz kara belediyecilik yaptınız. Sen il başkanı değil miydin? Neden fabrikaların satılmasını önlemedin. Isparta’da şuanda güzel bir mutluluk ve sevda var. Siz bunun hepsini yerin dibine batırdınız.

Bozacının şahidi şıracıdır. Sen il başkanıydın. O dönemin adamı bu da. Şimdi burada aday oldu. Artık bunlar şıracı durumunda, şahidi de bozacı durumunda. Bu aday kendisi bozacı zaten. Kem, küm konuşmalar yapacaksa buraya davet ediyorum. Gelsin yüzüme konuşsun. Bu adamlar bugün Isparta’yı batırmışlardır. Bugün çıkıp aday oluyorlar. Bunlar suçlu. Arkamızdan konuşmasınlar, gelsinler yüzüme konuşsunlar. Hodri meydan."

Uzaktaş'ın ITKM Projesi'yle ilgili eleştirilerini de hatırlatan Günaydın, şöyle devam etti:

"Bu fatihayı kim okudu. Bunu sen okuyorsun Yusuf Ziya Günaydın okudu diyorsun. Geldiğimizde 1. zeyilname düzenlenmişti. Yüzde 47 inşaat firmasının, yüzde 53’ü belediyenin deniliyor. Sözde bizden az almış. Yüzde 34’ü hesaba göre otoparklar. Balaman başkan, Nuri Uzaktaş il başkanıydı. Haberiniz vardı, halkın kandırıyorsunuz. Yüzde 34’ü otopark.

Otopark zaten halkın ortak malıdır. Bunu veremezsiniz. Sözleşmede korkunç bir hata vardı. Hiçbir zaman ortak mal bir tarafa verilemez. İkincisi içerideki meydanı veriyor. Üçüncüsü otobüs durağını 2800 metrekare veriyor. Bu olacak bir şey mi? 3500 metrekare yine bir sokağı veriyor. Sonra bir tiyatro ve sinema salonu veriyor. 2800 metrekare dükkanımsı bir yer var. Tamamı yüzde 54 yapıyor. Peki bizim ticari alanımız nerede, biz nereden kar edeceğiz? Siz yüzde 100’ünü zaten karşıya vermişsiniz. Bunların hepsi ortak alan. Yüzde 53’ünü çıkarttıktan sonra bizim yüzde 47’sini bölüşmemiz lazım. Başka dükkanımız yok. Buranın tamamını bedava vermişler. Dengesizler, hesapsızlar. Nedir menfaatiniz, nedir gözünüzün doymadığı? Bu bir cinayet kadar hata. Dünyanın en bilgisiz insanı bu hatayı yapamaz.

Orada 400 esnaf var. Burada nereye getireceksin. Çadır mı kuracaksın. Ne kadar beyinsiz ve bilgisizlik. Bu lafı söylerken yasadan haberleri yok. 8886 sayılı devlet ihale kanunu var. Bu kanunla verilmesi gerekiyor. 5762 sayılı kanun var. 6662 sayılı kanun var. Her gün Günaydın’ı kodese nasıl gönderebiliriz diye 113 tane müfettiş geldi. Adaylarımızın uzayda gezdiği ve kanunlardan haberleri olmadığını görüyoruz. Ayrıca orada yerimiz yok.
Hepsi verilmiş. Kendi dönemlerinde yapılan inşaat sözleşmesini neden halkımıza açıklamıyorlar. Belediye alınırsa halkımıza şeffaf açıklanacak diyorlar. Sizin nereniz şeffaf? Balaman yaptığı ilk sözleşmeyi halka açıklasın.Bu yapı sözleşme gereği 27.02.2009’da bitmesi lazımdı. Neden bitirmediniz? Bu sözleşmeyi baştan bozmuşlar. Bitirilemeyince bize kaldı.

45 tane açıktan dükkan aldım. Yüzü en kalın yünle kaplansa bile utanması lazım. Bunlar dünya durdukça kapanmayacak hata.. Bunu yapan dönem kara parti, AK Parti değil. 45 adet dükkan almışım ve kat ittifakı yaptık. O esnafları 45 dükkana getirebiliriz. Ben bunu da almasaydım hiç olmazdı. O arkadaşlar esnafları getirmek istiyorlarsa Günaydın’ın aldığı dükkanlara getirirler. Siz madde ve kanunları bilmiyorsunuz. Boş bir hareketle söylüyorsunuz. Siz adaysınız bir şeyler bilin de gelin. Çok kıymetli esnafları yanıltarak oy avcılığı yapacağız diye yanlış işlere girmeyin. Bu tapuları 2 yıl önce aldık. Biz hırsız, değiliz. Tapuları göstersin diyorlar. Bizi kendiniz mi zannettiniz? 40 milyon TL olacağı söyleniyor. Ama hesabını yapmamız lazım. Günübirlik işi takip ediyoruz. Ama baştan aksamış. Yapılamamış bir işi devraldık. İçerisinde o kadar engeller var ki bu engeller kaldırılmadan işe başlanmış. Trafoların kaldırılması konuşulmuş ama kaldırılmamış. Biz bunları kaldırdık. İçerisinde vakıf şerri çıktı. Biz tam tapuları alırken vakıf arazileri çıktı. Bunlar baştan alınması gerekirdi. Bunları vakıftan biz 400 bin liraya satın aldık. Enerji müsadesi yapılmamış. Onları yaptık. 10 metre derinlikten kanalizasyon ve yağmur suyu hattı bağladık. ITKM’den Özkanlar Kavşağı’na kadar bu hattı yaptık. Birkaç tane daha özel istimlaklar yapılması gerekiyordu. Bunları da birer birer istimlak ettik. 3,5 milyonun üzerinde istimlak parası ödedik. Şuanda önemli bir pazarlama şirketiyle anlaşıldı. 8 firma demiştim. Baktım şuanda 5 firma var. Şuanda kiralanmalar başlandı. Erken mi bitti? Hayır, çok geç bitti. Şuanda yüzde 90 bitti."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum