“Evet Hata Var, Gereği Yapılacak”

“Evet Hata Var, Gereği Yapılacak”

Yayınlanma:
“Evet Hata Var, Gereği Yapılacak”

Geçtiğimiz ay Belediye Meclisinde uzun süre tartışıldıktan sonra reddedilen ancak bu ay revize edilmesine karar verilen, Lokantacı esnafına uygulanan ve çok yüksek olması nedeniyle esnafların tepkisini çeken Evsel Atık ücretlerinin makul seviyeye çekileceğini açıklayan Başkan Günaydın; “Evet, burada hata var. Bu hata düzeltilecek. Esnafımız endişe etmesin” dedi.

Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı son toplantısı dün gerçekleştirildi. Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın başkanlığında yapılan toplantıda gündemdeki maddeler ele alınarak karara bağlandı.

Bilindiği gibi; Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleştirilen toplantılarında Lokantacı esnafının yaşadığı vergi sorunları verilen bir önerge ile gündeme gelmiş ve görüşme kararı alınmıştı. Ancak, Meclis, bu konuda Temmuz ayında lokantacı esnafının talebine red kararı vermişti. Meclis, bu ay ise söz konusu kararı revize etme kararı aldı. Bu doğrultuda, dünkü toplantıya Lokantacılar vOdası Başkanı Nuri Erdeğer ve Yönetim Kurulu üyeleri tam kadro katıldılar. Fakat, dünkü toplantıda da esnafının istediği karar maalesef çıkmadı. Diğer bir deyişle beklenen müjde gelmedi. Isparta Lokantacı esnafının sevinci adeta kursağında kaldı. Zira, bu konudaki karar bir sonraki meclis toplantısına bırakıldı.

KOMİSYON; “KONU HAKKINDA
ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”
Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dün gündemin ikinci maddesinde bulunan; Evsel katı atık ücret tarifesinin revize edilmesinin görüşülmesi konusunda kürsüye Tarife Komisyonu Başkanı Gürsan Taştekin’i davet etti. Başkan Taştekin de komisyonu tarafından hazırlanan raporunda; “Belediye Meclisimizin 6 Ağustos 2018 tarihli oturumunda Evsel Atık ücret tarifesinin revize edilmesi ile ilgili evrak komisyonumuza havale edilmiştir.

“BİR SONRAKİ MECLİSTE GÖRÜŞÜLSÜN”
Komisyonumuz Belediyemiz hizmet binasında 7, 8 ve 9 Ağustos tarihlerinde toplanarak Evsel Atık ücret tarifesinin revize edilmesi ile ilgili çalışmaları devam ettiğinden dolayı ir dahaki mecliste görüşülmesi yönünde karar almıştır” dedi.

GÜNAYDIN; “BUNU GELECEK
AY NETLEŞTİRECEĞİZ”
Tarife Komisyonu Başkanı Gürsan Taştekin’in söz konusu raporu okumasının ardından bir konuşma yapan Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın; “Daha önceki yapılanın düzeltilmesi için yoğun bir şekilde çalışılıyor. Bunu gelecek ay netleştireceğiz” dedi.

GÜNTAÇ; “KONUYU ÖTELEMEK
YERİNE BUGÜN KARAR ALABİLİRİZ”
Bu konuda söz alan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Salim Nuri Güntaç; “Ak Parti grubu olarak başından beri burada personelden kaynaklı, sehven de olabilir bir hatanın olduğunu, bu hatadan dolayı lokantacı esnafının mağdur olduğunu ve bu mağduriyetin giderilmesi gerektiğini beyan ettik. Ancak üçüncü meclistir ısrarla bir çözüm oluşturamıyoruz. Bunu ötelememek adına ara verebiliriz, komisyon toplanabilir, bu mecliste bunu bitirmenizi sizlerden rica ediyoruz” dedi.

GÜNAYDIN; “HESAPLARDA
HATA YAPILMIŞ”
Güntaç’ın u açıklamasının ardından bir açıklama daha yapan Başkan Günaydın; “Bu konuda adet fazla. Ayrı ayrı hesap yapılması gerekiyor. Hesaplama belki 1-2 gün sürebilir. Biz kabaca hesapları çıkardık. Siz haklısınız. Hesaplarda hata var. Bunu düzeltiyoruz. Bu yanlış hesaplanmış, yanlış hesap da Bağdat’tan döner. Bunu kimse istismar etmesin. Parti olarak da birbirimizi istismar etmeyelim. Art niyet olmadığı ortaya çıktı. Öyleyse hatamızı düzeltelim.

“ESNAFIMIZA UYGUN
RAKAMLAR ÇIKARILACAK”
Bunu gelecek aya bırakmak zorundayız. Gelecek mecliste bu iş bitecek. Hiçbir meclis üyemiz ve esnafımız endişe duymasın. Bir daha da böyle bir hata olmaması için de çalışıyoruz. Arkadaşlar üzüldü. Rakamlar gerçekten iyi değildi. Ben ilk oturumda incelememiştim. Ben burada oylamacıyım. Ama baktık, biz de inceliyoruz. Neticeyi yakaladık. Esnafımıza uygun rakamlar çıkacak. Arkadaşlar kusura bakmasın bunu düzeltiyoruz. 15 yıldır Belediye Başkanıyım . Böyle bir hata ile ilk kez karşılaştım. Demekki olabiliyormuş” dedi.

ERDEĞER; “SİZE VE MECLİSİN
ADALETİNE GÜVENİYORUM”
Lokantacılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer de konunu bu noktasında söz alarak; “Sayın Başkanım siz sürekli ‘Hz. Ömer adaleti uyguluyorum’ diye söylüyorsunuz. Bende sizin Hz. Ömer adaleti uyguladığınıza inanıyorum ve Meclisimize güveniyorum. Bahsetmiş olduğunuz bu hatanın da bir an önce düzeltilmesini bekliyoruz.

“FAZLA ÖDEME YAPAN ESNAFIN
PARASI İADE EDİLMELİ”
Isparta’da 180 Lokantacı esnafı var. Bu işte mağdur olan ise çoğunlukta. Bu esnaflarımızın büyük bölümü kendilerine gelen bu yüksek meblağdaki evsel atık ücretlerini ödediler. Hata düzeltildikten sonra ödenen bu fazla ücretlerin esnafımıza iade edilmesi gerekiyor” dedi. Başkan Günaydın da Başkan Erdeğer’in bu konuşmasına; “Parasını ödeyenler için de çalışma yapıyoruz. Ama bizim burada para girdimi çıkmaz. Tabi bu işin şakası” dedi.

AK PARTİLİLER ‘ÇEKİMSER’ KALDI
Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın daha sonra konuyu meclis üyelerinin onayına sundu. Ancak, Ak Parti grubu oylamada ‘çekimser’ kalması Başkan Günaydın’ın tepkisine neden oldu. Bunun üzerine açıklama yapan Ak Partili Salim Güntaç; “Belediyenin yanlış bir işlem yaptığını söylediniz. Bizde bu işi uzatmadan burada kararını alalım dedik. Ancak, konu yine gelecek aya kalıyor. Bu nedenle oylamada çekimser kalıyoruz” dedi. Yapılan oylamada, konu MHP’li üyelerin ‘kabul oylarıyla oy çokluğu ile meclisten geçti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.