Evi Kundaklandı

Yalvaç’a bağlı Koruyaka Köyü'ndeki evleri kundaklanan Nevin Yıldırım'ın kayınpederi İlyas Yıldırım ile amcası Süleyman Yıldırım, Yalvaç Jandarma Karakol Komutanlığı'na giderek ifade verdi. Sorumluların bulunmasını isteyen İlyas Yıldırım, evinin kundakland

Yayınlanma:
Evi Kundaklandı

Can güvenlikleri kalmadığı için köyü terk ettiklerini belirten Nevin Yıldırım'ın kayınpederi İlyas Yıldırım, "Kimse gittiğimizi anlamasın diye eşyalarımızı almadık. Bunu birkaç yakınımızdan başka kimse bilmiyordu. Bizi yakmak istediler. Evde olsak 2 torunum, ben, eşim ve oğlum uykuda ölüme yakalanacaktık. Hepimiz diri diri yanacaktık. Bunu kimin yaptığını bilmiyorum. Ancak evimin kundaklandığına eminim. Boş ev yanar mı? Bunu yapanların bir an önce yakalanıp adalete teslim edilmesini istiyoruz" dedi.

Nevin Yıldırım'ın kayınvalidesi Aysel Yıldırım ise yangını haber alır almaz köye geldi. Yanan evini görünce gözyaşlarını tutamayan Aysel Yıldırım, şöyle dedi:

"Burada 40 yıllık emeğim var. Allah belalarını versin. Televizyonlara çıkıp konuşuyorlar. Benim evimi onlar yaktı. 19 yaşındaki oğlumun çeyizleri yandı. Bütün emeklerimiz, her şeyimiz yandı. Canımı, malımı aldılar, bizden ne istiyorlar?"

Süleyman Yıldırım ise yangının, Nevin Yıldırım'ın öldürdüğü Nurettin Gider'in yakınları tarafından çıkarıldığını ileri sürdü. Yangının iki ev arasındaki bölgede başladığını ve aniden tüm binayı sardığını kaydeden Yıldırım, "Yangını komşular fark etti. 'Evin yanıyor' diye uyandırdılar. Benzin dökerek yakmışlar. Benim evimden ne istediler, niye yaktılar. Bütün her şeyimiz buradaydı" diye konuştu.

DHA











HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.