Evimizde Saklı Kalmış Tarih

Isparta Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Şerife Alan’ın 9.sınıf öğrencileri ve velilerinin işbirliği ile hazırlamış olduğu “EVİMİZDE SAKLI KALMIŞ TARİH” sergisi Iyaş Park Alışveriş ve Yaşam Merkezinde açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Aralık 2013 12:45
Evimizde Saklı Kalmış Tarih

Açılışa Vali Vahdettin Özkan, Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, Iyaş Park AVM Genel Müdürü Celalettin Çalış, okul öğretmenleri, öğrenciler ve davetli misafirler katıldı. Sergide birbirinden değerli eskiden kullanılmış fakat günümüzde kullanılmayan ev gereçleri sergileniyor. Bakır bakraçlar, tabaklar, değirmenler, dikiş makinaları, ibrikler, kömürlü ütüler, fenerler bunlardan sadece birkaçı.Sergi haftasonuna kadar ziyarete açık olacak.

Tarih Öğretmeni Şerife Alan “atalarımızın kullanmış olduğu bu gereçler artık kullanılmamakta ve çatılarda, depolarda tozlanıp beklemektedirler. Bizler öğrencilerimizle birlikte tarihimize ait bu nesneleri yeniden günyüzüne çıkartıp yeni neslimize de bunları tanıtmak ve kültür mirasımızı değerlendirmek, gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak istedik. Emeği geçen ve katkıda bulunan herkese teşekkür ederiz.” dedi. Tüm Isparta halkını bu ilginç sergiyi görmek için Iyaş Park AVM’ye bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum