Evlenecek Vatandaşlar Profesyonel Destek Almalı

Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Altunay, evlenecek olan vatandaşların mutlak suretle profesyonel destek almalarının da gerektiğini belirtti.

Yayınlanma:
Evlenecek Vatandaşlar Profesyonel Destek Almalı

Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Altunay, evlenecek olan vatandaşların mutlak suretle profesyonel destek almalarının da gerektiğini belirtti.

Altunay konuya ilişkin olarak; “Aile gerçekten çok önemli bir kurum. Çocuklarımız evlenecekleri zaman, kendi aile büyüklerinden destek aldıkları gibi mutlak suretle profesyonel destek almaları gerekiyor. Aile Uzmanları gelişti son zamanlarda, nasıl psikologlar, psikiyatrlar, kendilerini bu alanda yetiştirmiş insanlar, kurumsal olarak ta Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü başta gelmektedir. Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuyla ilgili uzmanlar bütün kurumlar iş birliği içerisinde gençlerimize evlilik öncesi terapi, rehberlik, danışmanlık hizmeti vermekteyiz” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Altunay, evlilik öncesi eğitim programı kapsamında evlenecek çiftlerin hazır olup olmadıklarının gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Mahmut Altunay” Gençlerimiz kendilerini evliliğe hazır hissediyor mu?, sadece çeyizinin hazır olması yetmez birde psikolojik olarak bu kuruma, kutsal olan evlilik hizmetine hazır olup olamadıklarını mutlak suretle gözden geçirilmesi lazım”diye konuştu.

Mahmut Altunay, evlenmek için başvuru yapanlardan sağlık raporu istenildiği gibi, evlilik öncesi de rehberlik hizmeti aldığına dair destek belgesi, verilmesi gerektiğini söylerken” Evlenmek için başvuran gençlerden nasıl sağlık raporu isteniyorsa evlilik öncesi bir rehberlik danışmanlık hizmeti aldımı diye vatandaşların yönlendirilmesi ve bu desteği aldığına dair bu belgenin kendilerine ulaştığından itibaren nikâh kıyılması oluşturulursa daha iyi olacağı kanaatindeyiz” dedi.

Evlilik öncesi eğitime vatandaşın bir kısmı olumlu sonuçlar alınacağını düşünürken, bir kısmı ise faydası olmayacağı yönünde.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.