Evlilik Vaadiyle Kandırıyorlardı

Antalya'da, erkekleri evlilik vaadiyle kandıran, ardından söz, nişan gibi merasimler için aldırdıkları ziynet eşyalarıyla ortadan kaybolan 26 yaşındaki 3 kişi polis tarafından yakalandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Nisan 2011 14:37
Evlilik Vaadiyle Kandırıyorlardı

Antalya'da, erkekleri evlilik vaadiyle kandıran, ardından söz, nişan gibi merasimler için aldırdıkları ziynet eşyalarıyla ortadan kaybolan 26 yaşındaki S.Y. annesi 53 yaşındaki E.B. ve 32 yaşındaki A.K. polis tarafından yakalandı.

Kadınların Antalya'da oturan 32 yaşındaki K.P. 'ye 5 bin TL, Isparta'da yaşamını sürdüren O.U.'ya ise 8 bin TL tutarında altın aldırıp daha sonra ortan kayboldukları belirlendi. Kadınlardan anne- kızın geçen yıl Temmuz ayında Aksu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda da yakalandığı, suç ortakları 5 kişiyle birlikte tutuklanarak cezaevine gönderildiği, cezaevinden çıkar çıkmaz tekrar evlilik vaadiyle dolandırıcılık olayına karıştıkları ortaya çıktı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından gözaltına alınan S.Y., E.B. ve A.K.'nın, kendilerine kurban seçtiği erkekleri tanışma vaadiyle evlerine çağırdığı, karşılarına oturttuğu kadınları göstererek, "Seç birini evlendirelim" diyerek kadın seçmesini istediği, kurbanın kadınlardan birini kendisine eş olarak seçmesinin ardından nişan ya da söz için altın takı alış verişi yaptırılıp bu altınlarla kayıplara karıştıkları belirlendi. Genelde yaşlı erkekleri kendilerine kurban seçen kadınların, Afyonkarahisar, Konya, Isparta, Burdur ve Antalya'da onlarca kişiyi bu yöntemle dolandırdığı belirtildi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum