'Evlilik ve Aile İçi Sorunlar' Semineri Düzenlendi

Isparta'da 'Evlilik ve Aile İçi Sorunlar' Semineri Düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Aralık 2010 11:02
'Evlilik ve Aile İçi Sorunlar' Semineri Düzenlendi

Belediye Kültür Sarayı'nda düzenlenen seminerde Prof. Dr. Nevzat Tarhan, katılımcıları bilgilendirdi. Seminere beklenenden fazla ilgi olması nedeniyle vatandaşlar oturacak yer bulmakta güçlük çekti.

Nevzat Tarhan, seminerde yaptığı konuşmada evlilik kararı verilmeden önce dikkatli olmak gerektiğini söyledi. Katıldığı seminerlerde kendisine sık sık, ''Evlilikte ideal eş nasıl olmalı?'' sorusunun yöneltildiğini anlatan Tarhan, bu soruyu, ''Ben de aynen şunu derim: Evlenmeden önce gözünüzü dört açın, evlendikten sonra yarım'' diye yanıtladığını söyledi
.
Evliliği, ''uzun bir yolculuğa çıkmak'' gibi düşünmek gerektiğine değinen Tarhan, şöyle devam etti:
''Yolculuğun ortasında geri dönemezsiniz. Nasıl ameliyat yaparken yarıda bırakamıyorsak, savaşta nasıl yarıda bırakmıyorsak, evliliği de yarıda bırakmamalıyız. Eşlerden biri 'Ben hem evli, hem de özgür olacağım' diyorsa yanılıyor. Bu zaten mantığa ters. Evliliğin kalitesi için fedakarlık çok önemli. Ama bu hizmetkarlık anlamına da gelmiyor.''

Nevzat Tarhan, evlilikte iletişimin önemine de değindi. Eşlerin özellikle göz teması kurmasının önemine dikkati çeken Tarhan, ''İletişimin nitelikli olması gerekiyor. Evlilik bir projedir, yatırımdır. Emek vermek gerekiyor. Evliliğin bitmesi istisnadır. Çünkü adliyeye gidin boşanma davalarının çoğu şiddetli geçimsizlikten dolayı açılmıştır. Çoğumuz sorunlarımızı çözme yoluna gitmediğimiz için genelde bu başımıza gelir'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.