Evliya Çelebi'nin Dünyası Sergisi Açıldı

24 Ekim tarihine kadar açık kalacak olan "Evliya Çelebi'nin Dünyası" adlı harita sergisi IYAŞ Avm'de düzenlenen törenle açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ekim 2011 12:46
Evliya Çelebi'nin Dünyası Sergisi Açıldı

24 Ekim tarihine kadar açık kalacak olan "Evliya Çelebi'nin Dünyası" adlı harita sergisi IYAŞ Avm'de düzenlenen törenle açıldı.

Vali Memduh Oğuz, Isparta Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, SGK İl Müdürü Salih İlhan, IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, IYAŞ Mağazalar Müdürü Cemalettin Çalış ve vatandaşların katılımıyla açılan sergi öncesinde İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç bir konuşma yaptı.

Kılıç; "2011, Türk ve dünya kültür tarihi açısından son derece önemli bir şahsiyet olan Evliya Çelebi'nin doğumunun 400. yılıdır. Birleşmiş Milletler Bilim, Eğitim ve Kültür Kuruluşu Unesco 2011 yılı anma ve kutlamalar listesinde, 'Evliya Çelebi'nin 400. Doğum Yıldönümü' resmi olarak ilan edilmiştir.

Evliya Çelebi İstanbul'dan başlayarak Anadolu, Kafkaslar, Güney Rusya, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu'da 40 yıl süreyle 30'dan fazla ülke ve 200'den fazla şehri gezmiş ve gördüklerini büyük bir anlatım ustalığıyla anlatmıştır. Evliya Çelebi'nin 17. yüzyılda kaleme aldığı seyahatnamesi dünya kültür mirasının envanter bilgilerini kapsaması bakımından önemli bir kaynak özelliği taşımaktadır.

Bu çerçevede, Evliya Çelebi'nin daha geniş kitlelere etkin bir şekilde tanıtılması amacıyla bakanlığımızca hazırlanan proje kapsamında bu sergi tüm yurtta ve yurt dışında gerçekleştirilmesi planlamıştır" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç'ın konuşmasından sonra 27 parçadan oluşan illüstratif harita koleksiyonu sergisinin açılışı yapıldı. Sergi 24 Ekim'e kadar açık kalacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.