Ey Türk Gençliği...

ADD’li Gençler’den Andımız ve Gençliğe Hitabe Eylemi

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ekim 2018 13:08
Ey Türk Gençliği...

Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi gençler hafta sonu Kaymakkapı Meydanı ve Kafeler Caddesinde Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini ve Andımız’ı okudu. Gençler hep bir ağızdan “Türk’üz, doğruyuz, çalışkanız” mesajı verdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolları, hafta sonu Gençliğe Hitabe’nin 91. yılı ve Andımız’ın kaldırılmasına yönelik hükmün iptali sonrası yaşanan tartışmalarla ilgili meydanlara indi.

ADD’li gençler Kaymakkapı Meydanı ve Kafeler Caddesi’nde önce Gençliğe Hitabe’nin 91. yılını kutladı. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni hep bir ağızdan okuyan gençlere çevredeki vatandaşların da ilgisi yoğun oldu.



ADD’li Gençler Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin ardından da Andımız’ı okudu. Hatırlanacağı üzere İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmasına dair 2013 yılında yayınlanan yönetmelikle okullarda Andımız’ın okutulması kaldırılmıştı. Bazı çevrelerin tepkilerini çeken uygulamayla ilgili Eğitim İş sendikası konuyu yargıya taşıdı ve 5 yıllık sürecin sonucunda Danıştay 8. Dairesi kararını verdi. Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi gençler de hafta sonu yaptıkları ‘Andımız’ eyleminde Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunarak Andımız’ın derhal Milli Eğitim müfredatına alınmasını istedi.



Gençler, Gençliğe Hitabe ve Andımız’ı okuduktan sonra “Ne Mutlu Türk’üm Diyene ve Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganları atarak, İzmir Marşı’nı söyledi.

91 YIL ÖNCE ALINAN GÖREV
Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Batuhan Güldiken, etkinlik sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada; “Bugün Atatürk’ün Gençliğe Hitabasi’nin 91. tıl dönümü. Atatürk ‘Ey Türk Gençliği’ diye başladığı hitabesinde gençlerimize büyük ve önemli görevler vermişti.



Bugün Atatürk’ün anlattığı o koşulları bire bir yaşıyoruz. İşte, gençlerimiz 91 yıl önce kendilerine verilen bu görevi, icra ediyor. Atatürk Gençliği’nin görev başında olduğunu büyük milletimizin bilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ANDIMIZ YENİDEN MİFREDATA ALINSIN
Andımız’la ilgili yaşanan tartışmalara da değinen Güldiken, “2013 yılında, açılım süreci kapsamında Andımız’ın okullarda okutulması kaldırılmıştı. Yargı 5 yıl sonra Türk Milleti’nin yüreğine su serpecek bir karar aldı. Bu milletin yüreğinden Andımızı kaldıramayacakları yargı kararı ile de perçinlenmiş oldu.



Şimdi yapılması gereken şey. Derhal Milli Eğitim Bakanlığı’nın Andımız’ı müfredata yeniden almasıdır. Bu tartışmaların ışığında gençlerimiz de bugün böylesine anlamlı bir etkinlik düzenlemiş ve Ispartalı vatandaşlarımız da bu etkinliğe gerçekten büyük bir ilgi göstermiştir. Ben emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gençlik kollarımızı da canı gönülden kutluyorum” dedi.



Etkinliğe; CHP, İYİ Parti, Vatan Partisi yönetici ve üyelerinin yanı sıra Eğitim İş Sendikası’ndan da destek geldi.













ADD'li gençlerin eylem sonrası hazırladıkları klip ise dikkat çekti...

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.