Eyalet Sistemi Gibi

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedniyle Atatürk Anıtına çelenk sunmak için Isparta Valiliği’nin önce hayır, sonra da resmi törenden sonra ‘evet’ denmesini ‘eyalet sistemi’ benzetmesiyle eleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Nisan 2013 18:03
Eyalet Sistemi Gibi




Son bir yıldır ülkemizde yaşanan Atatürk Anıtına çelenk sunma krizi geçen sene ilimizde de yaşanmıştı. CHP İl Başkanı Vedat Şenol 23 Nisan Töreninde Atatürk Anıtına çelenk sunmak için valiliğe yaptığı başvuruda çıkan sorunları il binasında düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.
5 Mayıs 2012 yılında Tören ve Kutlamamlar Yönetmenliğince siyasi partilerin Milli Bayramlarda Atatürk Anıtına Çelenk koyması yasaklanmıştı. Daha sonra İçişleri Bakanlığı'nın 81 ilin valiliğine gönderdiği genelgede, kamu adına çelenk koyacak resmi kurumlardan sonra, siyasi partiler, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin de çelenk koyabileceği belirtildi. Ancak bunun için kuruluşların 48 saat önce valiliklere haber vermesi gerektiğini bildirdi.

MİLLİ BAYRAMLARIN İÇİ BOŞALTILIYOR
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Vedat Şenol 23 Nisan Töreninde Atatürk Anıtına çelenk sunmak için valiliğe yaptıkları başvurunun değerlendirmesini yaptı. Şenol; “23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı 93. yıl kutlaması yapılıyor. 100 yılı bulmuş bu süreçte Cumhuriyet birçok badire atlattı. Bağımsız Türk Milletini ayakta tutmak, yaşatmak için birçok zorluk atlatıldı. Bu süreçte Atatürk Türkiye Cumhuriyeti devrimlerini yapmış, Milli ekonomiyi kalkındırmıştır. Bu süreçte Cumhuriyet anlamlı günler yaşadı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Çocuk Bayramı gibi dünyada tek olan bu anlamlı günleri AKP yok etmeye çalışıyor. Bu anlamlı günlerin içini boşaltıp, gereksiz olduğunu belirtmiştir. En son Atatürk Devrimlerine laf uzatmıştır. T.C. ibaresini kaldırmaya çalışarak T.C. İbarelerini yok etmeye çalıştıklarını herkes biliyor. PKK ve BDP ile Üniter yapı konuşuluyor. Başkanlık, Eyalet Sistemi gibi ne olduğu belli olmayan bir sürece Türkiye götürülüyor” dedi


EMSAL OLMALIDIR
Bütün partilerin Atatürk Anıtına çelenk sunmaya sevk edilmesi gerektiğini söyleyen Şenol; “Valilikten Son bir senedir bir çelenk krizi yaşatıldı. 19 Mayısta başlatılan çelenk yasağı ile bu anlamlı günlerin içi boşaltılmaya çalışılmıştır. 10 Kasım’da bu çelenk sorunu bitti gibiydi. Fakat 23 Nisan Kutlamaları için valilikten çelenk izni istedik. Fakat bize, eski genelgeleri çıkararak izin verilmedi. Bugünde resmi yazıyla talebimizin reddi geldi. Vali Memduh Oğuz ile telefonda görüştük. Belediye önüne çelenk koyun dedi. Bizde Burdur’da valiliğin izin verdiğini belirterek izin istedik bunun üzerine Vali Oğuz Burdur’da izin verilmişse bende veriyorum dedi. Saat 11.00’de Atatürk Anıtına Çelenk koyma iznimiz verildi. Bu izin emsal olmalıdır. En büyük Mülki Amir olan Valiliğin taraf olmaması gerekiyor. Çelenk koymak gibi Türkiye Cumhuriyetine bağlılığı ifade eden bir hareket engellenmemelidir. Hatta bence Doğu ve Güneydoğu Anadolu da partilere çelenk koymak önerilmelidir. Doğrusu budur.
Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak daima Atatürk Anıtına Çelenk koyacağız. CHP olarak sorumluluğumuzun daha büyük olduğunun farkındayız” açıklamalarında bulundu.

RESMİ TÖRENDEN SONRA İZİN VERİLDİ
Saat 11.00’de Atatürk Anıtına Çelenk sunmalarına izin verilmesi üzerine Resmi Törenden sonra Hükümet Meydanına gideceklerini belirten Şenol; “Vali bize saat 11.00 çelenk koyun dedi. Bizde bize verilen saat, yani törenden sonra tüzel kişilik olarak Hükümet Meydanına gidip Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı

BİR GÜN BİLE ÇOCUKLARA TAHAMMÜL EDEMİYOR
23 Nisan kutlamalarının artık stadyumlarda kutlanmamasını da eleştiren Şenol; 23 Nisan kutlamalarının stadyumlarda gerçekleşmesi bir gelenekti. Bu geleneğin kaldırılması bu özel günlerin içini boşaltma çalışmalarıdır. Seneye 23 Nisanda çocukları makamlara oturtmayı da kaldıracaklar. AKP Hükümeti bir gün bile çocuklara tahammül edemiyor demek ki” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.