Eylem Yaparız

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Belediye Meclisi’nden çıkan kararla Prof. Dr. Hasan Gürbüz Parkı’nın altına yapılacak olan otopark projesine karşı çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Haziran 2014 15:01
Eylem Yaparız

Belediye Meclisi’nin Cuma günkü toplantısında Belediye önündeki Prof. Dr. Hasan Gürbüz Parkı’nın altına otopark yapılması için imara işlenmesi ve İller Bankası’na 4,5 milyon lira borçlanılması teklifi görüşülmüş ve kabul edilmişti. CHP İl Başkanı Vedat Şenol, parkın altına yapılacak otopark nedeniyle ağaçların kesileceğini ileri sürerek karşı çıktı.

ÇEVRECİ KURULUŞLAR VE VATANDAŞLAR DUYARLI OLMALI

Şehir merkezinde yapılacak otoparklar için karar çıkan birkaç yerin uygun olduğunu ancak Hasan Gürbüz Parkı’nın otopark için uygun bir yer olmadığını dile getiren Şenol, şunları söyledi: Şehir merkezinde Atatürk Parkı’yla birlikte Hasan Gürbüz Parkı, vatandaşlarımızın oturup, nefes alabildiği ve yeşil alanın bulunduğu bir yer. Bu parkın ağaçlarının kesilerek altına otopark yapılmasının bir mantığı yok. Eski Özel İdare’nin çevresi, arkası veya farklı yerler olabilir ama ağaçları keserek, otopark yapmaya çalışmak mantık dışı bir şey. Böyle bir harekete karşı vatandaşlarımıza tepki göstermeye ve duyarlı olmaları yönünde çağrıda bulunuyorum. Bu konuda özellikle çevreci kuruluşlarında görüş bildirmelerini, ilgili kurum ve kuruluşların da bu olaya sahip çıkmalarını istiyorum. Kent Konseyi’nin de bu konuda görüş bildirmesi lazım. Onlar neden kuruldu? Bu konularda görüşlerini dile getirmeleri gerekir.

GEREKİRSE PROTESTO EYLEMİ ÖRGÜTLERİZ

Şehir merkezinde böyle alternatif yerler yok. Ağaçları kestiğiniz zaman alternatifi yok. Sayın Başkanın kendisi de mimar. Çevreci ve duyarlı olması gerekir. Ben Türkiye çapında da çevreci kuruluşların buraya gelerek, yerinde görmelerini ve görüş bildirmelerini istiyorum. Gerekirse o konuda bir protesto eylemi örgütleyebiliriz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum