Eylemciye Sağduyu, Polise Orantı Çağrısı

Isparta Burdur Tabip Odası Başkanı İlker Büyükyavuz, son günlerde Isparta’da dahil yurdun dört bir yanında yaşanan olayların ülke genelinde ‘sağlıksız bir ortam’ yarattığını söyledi. Büyükyavuz’un eylemcilere de polise de bir çağrısı oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Haziran 2013 17:51
Eylemciye Sağduyu, Polise Orantı Çağrısı

Isparta Burdur Tabip Odası Başkanı İlker Büyükyavuz, düzenlediği basın toplantısı son günlerde yaşanan olayların ülke genelinde sağlıksız bir ortama sebep olduğunu söyledi. Büyükyavuz, Eylemcilere sağduyu çağrısı yaparken, müdahale eden polislere de orantı çağrısında bulundu.

SAĞLIKSIZ ORTAM SON BULSUN
Büyükyavuz, “Ülkemiz son bir haftadır maalesef çok ciddi bir sağlıksızlık ortamı yaşamaktadır. Gerek Türk Tabipleri Birliği gerekse Isparta-Burdur Tabip Odasını temsilen bizler de bu durumdan oldukça rahatsız, endişeli ve üzüntülü olduğumuzu belirtmek isteriz. Ortaya çıkan gerginlik dün itibariyle maalesef iki yurttaşımızın ölümüne de sebebiyet vermiştir. Bu da üzüntümüzü ve endişemizi katlayarak arttırmaktadır. Bu anlamda eylemci arkadaşların gösterilerini meşru zeminde yapmalarını, provokasyonlara gelmemelerini, özellikle Vandalizm’e taşan davranışlardan kaçınmalarını sağduyulu olmalarını diliyoruz. Güvenlik güçlerinin orantısız güç kullandıklarını maalesef basın yayın organlarından takip etmekteyiz. Kullanılan gaz bombaları, biber gazı sağlık için oldukça tehlikeli olan maddelerdir hem kendileri hem de kapsülleri ölümcül sonuçlara yol açabilmektedir. Dolayısıyla bu şiddetin derhal durdurularak sağlıksız ortamın giderilmesini diliyoruz” dedi.

SİYASİ ANALİZİ SİYASETÇİLER YAPSIN
Olayların siyasi analizini siyasteçilere bıraktıklarını kaydeden Büyükyavuz, “Olayların siyasi analizini siyasetçilere bırakıyoruz ancak; ortamı geren, tehdit eden, meydan okuyan açıklamalardan da kaçınılarak sağduyulu davranılması gerektiğine inanıyoruz. Üzülerek takip ediyoruz ki hem eylemci yurttaşlarımızdan hem de güvenlik görevlisi yurttaşlarımızdan bazısı ağır pek çok yaralı hastanelerde T.T.B revirlerinde tedavi görmüş ve halen görmektedir. İstanbul’da toplam 1425 yurttaşımız yaralanmış bunların 625’i İTO acil revirlerinde tedavi görmüştür. Halen hayati tehlikesi olan 2, yoğun bakımda bulunan 5, toplam 26 yurttaşımız yatarak tedavi görmektedir. Ankara’da 15’i ağır olmak üzere en az 515 yaralı hastanelere başvurmuştur. İzmir’de ikisi ağır 800 yaralı tedavi görmüştür. Adana, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Antalya ve Hatay’da rakamları net elde edilemeyen yüzlerce yaralı vardır. Maalesef Antakya ve İstanbul’da birer yurttaşımızı ise kaybettik. İlimizde hastaneye başvuran ve ayaktan tedavi edilen 1 yurttaşımız bulunmaktadır” diye konuştu.

ISPARTA’DA 1 EYLEMCİ HASTANEYE BAŞVURDU
Isparta ile ilgili de ellerine ulaşan bilgileri basın mensuplarıyla paylaşan Büyükyavuz, “Isparta’da bir eylemci yaralı olarak hastaneye müracaat etti. 7 yaralının da hastaneye müracaat etmediği bilgisi bize ukaştı. Ancak yaralı eylemc ilerden bir çoğunun hastanelere müracaat etmediğini de biliyoruz” dedi.

ALO ŞİDDET HATTI: 0 531 403 44 00
Isparta Burdur Tabip Odası Başkanı İlker Büyükyavuz, “Isparta- Burdur Tabip Odası olarak olayların en kısa sürede sona erip sağduyunun hakim olmasını ve oluşan bu sağlıksızlık ortamının yerini bir an önce sağlığa bırakmasını diliyoruz. Gerek eylemcilerden gerekse güvenlik güçlerinde hiçbir yurttaşımızın yaralanmamasını diliyor, böylesi bir durumda Isparta-Burdur Tabip Odası Alo Şiddet hattının aranması durumunda gereken desteği sağlayacağımızı da bildirmek istiyoruz” dedi.
Isparta Burdur Tabip Odası’nın Alo Şiddet Hattı: 0 531 403 44 00.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum