“Ezber Bozmaya Geliyoruz”

CHP'de Kongreye Doğdu...

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Şubat 2020 10:15
“Ezber Bozmaya Geliyoruz”

Pazar günü gerçekleştirilecek olan CHP İl Kongresi için geri sayım başladı. 4 adaylı bir yarışa hazırlanan CHP’de il başkan adaylarından Yalım Halıcı partisinin il merkezinde düzenlediği basın toplantısı ile yönetim kurulu adaylarını tanıttı. Halıcı, “Umut biziz. Ezber bozmaya geliyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 16 Şubat Pazar günü İl Kongresini gerçekleştirecek. 4 adaylı bir yarışa giren CHP’de Yalım Halıcı, İzzet Beydoğan, Zafer Sağlam ve Mustafa Arslan il başkanlığı için aday olduklarını açıklamıştı.

Adaylardan Yalım Halıcı, dün partisinin il merkezinde düzenlediği basın toplantısı ile yönetim kurulu adaylarını da partililere ve kamuoyuna tanıttı.

BİR ADIM İLERİYE TAŞIMAK İÇİN
Kalabalık bir partili grubun katıldığı toplantıda konuşan Yalım Halıcı, yaklaşık 5 aydır kongre çalışmalarının devam ettiğini kaydederek “Bu süreç içerisinde hiç kimseyi kırmamaya özen gösterdik. CHP’yi bir adım ileriye taşıyacak adımlar atmak için bu yola çıktık. Başından söyleyelim, hiç kimsenin adamı olmadık, olmayacağız. Biz CHP’nin adamıyız. Türkiye’yi yaşanabilir bir ülke haline getirmek için çalışacağız. Şahıs politikalarını bir kenara bırakmak zorundayız” dedi.



TÜRKİYE’NİN MESELESİ EKONOMİ
Ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Halıcı, “Size iki isim söyleyeceğim. Birisi Adem Yarıcı. Ekonomik sorunlar, açlık, işsizlik sebebiyle kendisini valilik binası önünde yaktı. Hayatını kaybetti. Diğeri de Sibel Ünli, üniversite öğrencisi o da yoksulluk yüzünden hayatına son verdi. İşte Türkiye’nin esas meselesi bu. Bunlar üzerinde durmak zorundayız. 2001 yılında bir esnaf başbakana yazar kasa fırlattığı için senelerce bu konu konuşuldu. Peki, bu örnekleri nereye koyacağız?” diye sordu.

AKP İKTİDARA GELDİĞİNDEN BU YANA KONUŞUYOR
Yerel gündemle ilgili yaptığı değerlendirmelerde de hükümeti eleştiren Halıcı, “Bitmeyen bir Antalya yolu var. Bu AKP iktidara geldiğinden beri konuşuyor Dereboğazı duble yolunu. Sonuç; sonuç sıfır. Gözbebeğimiz SDÜ var. İlimizin en önemli marka değerlerinden biri. SDÜ’nün marka değerini bırakmadılar. Üniversiteyi böldüler. İlçelerde öğrenci kalmadı. Teşvik paketleri var. Isparta hangi teşvikten ne kadar yararlandı. Cevabı belli sorular bunlar. Köyden kente göç yaşanıyor. Üretici kan ağlıyor. Üretemeyen köylü, köyünü terk ediyor. EYT’liler var. Genç işsizler var. Kadına şiddet var. Çocuk tacizleri var. Peki bütün bunlar var da umut yok mu? İşte onun için buradayız. Umut var. Umut bizleriz. Umut Atatürk’ün ilkeleri” dedi.



EZBER BOZAN ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ
CHP’yi iktidara taşıyacak ezber bozan çalışmalar yapacaklarını dile getiren Halıcı, “Ezber bozmaya geliyoruz. Halk günleri yapacağız, gençlik kollarımızı, kadın kollarımızı güçlendireceğiz. İlçelerimize önem vereceğiz. Kaybedilen milletvekilimizi geri almak için, belediyelerde yeniden CHP’yi var etmek için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

3 TEMEL MESELE
3 temel meseleye dikkat çeken CHP İl Başkan Adayı Yalım Halıcı, “Ekonomik kriz. Cumhuriyet’i demokrasi ile taçlandırmak ve Hak, hukuk, adalet savaşı. Buradan bir kez daha söz veriyoruz. Türkiye parlamenter sisteme dönecek. Bunun yapı taşlarını da yerellerden güçlenerek yapacağız” mesajı verdi.
Halıcı, “Artık farklılıklarımızı, gizli ajandaları, kapalı kapıları bir tarafa bırakacağız. Pazar günü bir kongre yapacağız. O kongreden hangimiz başkan olarak çıkarsak çıkalım, partimizin emrindeyiz. O kongrede başkan seçilen bir başka arkadaşım olursa o benim il başkanımdır. Ayrılık gayrılık yok” diye konuştu.

BİRLİK FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ
Halıcı, konuşmasının ardından yönetim kurulu adaylarını tek tek platforma çağırarak partililere tanıttı. Listesinde kadınlara, gençlere ve ilçelere ağırlık veren Halıcı, daha sonra diğer il başkan adaylarını da platforma çağırarak birlik beraberlik mesajları verdi. İl Başkanı Ahmet Kürkçü, Adaylar Yalım Halıcı, İzzet Beydoğan, Zafer Sağlam ve Mustafa Arslan hep birlikte ellerini kaldırarak birlik fotoğrafı çektirdi.



CHP İl Kongresi yarın saat 10:00’da IYAŞ Park kongre ve sergi sarayında gerçekleştirilecek.

Kongrede Kırmızı Liste Yalım Halıcı’yı, Beyaz liste İzzet Beydoğan’ı, Mavi Liste Zafer Sağlam’ı ve Sarı liste de Mustafa Arslan’ı temsil edecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum