F-16 Savaş Uçaklarının Bakımı Isparta'da Yapılacak

Isparta’nın, gül ve elmanın yanı sıra havacılık diyarı hedefiHavacılık hizmetleri markasında önemli proje başladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Haziran 2016 11:15
F-16 Savaş Uçaklarının Bakımı Isparta'da Yapılacak

Avrupa Birliği İnsan Kaynakları Operasyonel Programı’ndan 333 bin Euro hibe desteği almaya hak kazanan Uçak Bakım Teknisyeni Eğitim Projesi başladı. 

Isparta’nın son yıllarda büyük atılımlar yaptığı alanlardan birinin havacılık olduğunu belirten TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, “Hedefimiz havacılık hizmetleri konusunda Isparta’yı marka şehir yapmaktır” dedi. BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen ise, “Gül ve elma diyarı olan Isparta’nın çok yakın bir zamanda elbirliği işbirliğiyle inşallah havacılık diyarı olarak anılacak diye düşünüyorum. Bu proje de yolun ilk kilometre taşlarından birisi diyebilirim” diye konuştu.

İlk konuşmayı, sektörün temsilcisi olarak Isparta ve Burdur’un havaalanı Süleyman Demirel Havalimanı’nda uçak bakım hizmetleri veren ASAL Havacılık ve Teknolojik Merkezi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selami Dağtekin yaptı.

TÜRK F-16’LARIN BOYANMASI GÜNDEMDE’


SD Havalimanı’nın uçuş trafiği çok yoğun olmadığı için daha çok bakım üssü olabilecek özelliğine sahip olduğunu belirten Dağtekin, firmanın çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri de verdi: “2019’a kadar Sağlık Bakanlığı ambulans helikopterlerinin bakımıyla ilgili sözleşmemiz var. Hem THY’den hem diğer özel sektör uçaklarından boyama ve bakım faaliyetleri için büyük gövdeli uçaklar gelmektedir. Pazartesi günü Milli Savunma Bakanlığı’na onların yaptığı ön denetlemeden sonra F-16’ların boyanmasıyla ilgili yaptığımız altyapı çalışmasını sunacağız. Büyük bir ihtimalle 2017 içerisinde Türk F-16'larm boyasının burada yapılacağını umuyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.