F.Bahçe ve Beşiktaş'a Avrupa'dan Men

Şike davasıyla ilgili incelemelerini tamamlayan UEFA müfettişleri, Fenerbahçe'nin 2 yıl, Beşiktaş'ın ise 1 yıl süreyle Avrupa kupalarından men edilmesini istedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Haziran 2013 12:03
F.Bahçe ve Beşiktaş'a Avrupa'dan Men

Müfettişler iki kulüpten 7 kişi için de ömür boyu hak mahrumiyeti istedi. İşte o isimler: F.BAHÇE:Aziz Yıldırım, Ali Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Cemil Turan. BEŞİKTAŞ: Serdal Adalı, Tayfur Havutçu
İki yıl önce Türk futbolunu sarsan 3 Temmuz süreciyle ilgiliUEFA cephesinden dün şok edici haberler geldi.

Şike dosyası üzerinde uzun süredir çalışan UEFA müfettişleri, incelemelerini tamamladı ve Fenerbahçe ile Beşiktaş'ı Disiplin Kurulu'na sevk etti. Fenerbahçe'nin 2, Beşiktaş'ın 1 sezon Avrupa kupalarından men edilmesi istenirken, ayrıca iki kulüpten 7 isim de ömür boyu hak mahrumiyeti istemiyle Disiplin Kurulu'na verildi. Sızan bilgilere göre, şikeye "sıfır tolerans" ilkesiyle yaklaşan UEFA müfettişleri, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ceza alması gerektiği yönünde önemli kanıtlar bulunduğu görüşünü dile getirdi.

1 TEMMUZ KADAR KARAR VERİLECEK
UEFA Disiplin Kurulu, Beşiktaş'ın dosyasını 21 Haziran, Fenerbahçe'nin dosyasını ise 22 Haziran'da görüşecek. İki kulüp bu tarihlere kadar savunmalarını Disiplin Kurulu'na iletecek. İsviçre'nin Nyon kentinde 21 ve 22 Haziran'da yapılacak duruşmalar sırasında, medya mensupları UEFA tesislerine giremeyecek. UEFA Disiplin Kurulu, F.Bahçe ve Beşiktaş'la ilgili kararını 1 Temmuz tarihine kadar açıklayacak.

İTİRAZ YOLU AÇIK
Disiplin Kurulu kararının ardından kulüpler UEFA Tahkim Kurulu'na itiraz edebilecek. Tahkim Kurulu'nun ardından F.Bahçe ve Beşiktaş'a itiraz yolu yine açık olacak. Kulüpler CAS'a ya da İsviçre federal mahkemelerine başvurabilecek.

F.BAHÇE'NiN AÇIKLAMASI
"1-Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım ve yöneticilerimiz Sayın Ali Yıldırım, Sayın Mehmet Şekip Mosturoğlu, Sayın İlhan Yüksel Ekşioğlu (Kulüp Yönetim Kurulu Üyesi) ve Sayın Cemil Turan'ın disiplin ihlali işledikleri (Disiplin Düzenlemesi Madde 5) iddia edilmekte, 2-Anılan yöneticilerimiz için futbol faaliyetleri konusunda hak mahumiyeti talep edilmekte, 3-Kulübümüzün doğrudan veya dolaylı olarak maç sonucuna etki edecek eylemde bulunduğu iddia edilmekte, 4-Anılan sebeplerle kulübümüzün gelecek 2 sezon UEFA müsabakalarından men edilmesi talep edilmektedir."

BEŞiKTAŞ'IN AÇIKLAMASI
"Beşiktaş, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) özetle şu açıklamayı gönderdi: UEFA Disiplin Müfettişi'nin sunduğu raporda 3 adet iddiası bulunmaktadır. 1-Beşiktaş JK'yı 2013/2014 sezonu için UEFA Avrupa Ligi müsabakalarından men etmek, 2-Disiplin Talimatı'nın ihlalinin ciddiyetine bağlı olarak Disiplin Kurulu tarafından kararlaştırılacak bir süre boyunca gelecekteki UEFAmüsabakalarından men etme yönünde Beşiktaş JK'ya karşı ilave yaptırım uygulanmasını değerlendirmek, 3-Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu hakkında futbolla ilgili her türlü faaliyete katılmalarını kılacak şekilde ömür boyu men cezası uygulamak."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.