F.Bahçe'de Seçim Satrancı Başladı!

Fenerbahçe’de seçim startı verildi. Mehmet Ali Aydınlar, meydana çıktı. Şimdi merak edilen soru şu: Başkan Aziz Yıldırım ne yapacak, stratejisi ne olacak?

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ekim 2013 11:59
F.Bahçe'de Seçim Satrancı Başladı!

Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçe Kulübü Başkan adaylığını açıkladı.
Aydınlar’ın bu kararı ile birlikte sarı lacivertli kulüp yeni bir döneme de adım attı. Ve kongre santrancı başladı Fenerbahçe’de. İlk hamleyi 3 Temmuz sonrası yaptığı ilk röportajla Aziz Yıldırım yaptı. Yıldırım bu röportajda “aday olabileceği yönünde sinyaller” verdi. Bu hamleye Mehmet Ali Aydınlar karşılık verdi ve adaylığını açıkladı. Şimdi sıra yine Aziz Yıldırım da.

Şimdi Fenerbahçe camiasının önünde 3 temel soru var:
- Aziz Yıldırım da başkan adaylığını açıklayacak mı?
- Yıldırım aday olursa kim kazanır?
- Yıldırım aday olmazsa, kimi aday gösterir?

AYDINLAR MI YILDIRIM MI?
Aziz Yıldırım’ın aday olması durumunda sonuç ne olur?
Aziz Yıldırım’a yakın kaynaklar sonuçtan son derece emin. Kim olursa olsun Aziz Yıldırım’a karşı bir adayın şansı olmayacağı kanaatindeler...

- F.Bahçe camiası Aziz Bey’e yalnız bırakmaz. Karşısına kimi koyarsanız koyun Yıldırım kazanır. Aziz Bey hem aday olur, hem kazanır.
- Ne zaman bırakır derseniz onun yanıtı da açık: Aziz Bey'in davası biter, kendisi bırakır.
- O zaman Aydınlar niye aday oldu diyecekseniz, yanıtı basit: Yarın bana neden aday olmadın demesinler diye aday oluyor.
Peki Aydınlar’a yakın kaynaklara göre durum ne? Orada ise tam tersi bir anlayış var. Seçimi Aydınlar’ın kazanacağından son derece eminler.

- Fenerbahçe’nin kongre üyesinin yapısını bilemezsiniz. O yapı çok farklı ve anlamlı düşünüyor.
- Aziz Bey sandığınız gibi güçlü değil artık. En yakınındaki isimler bile ondan ayrı ve farklı düşünüyor ve yaka silkiyor.
- Yıldırım belki de başkanlık tarihinin en yalnız dönemini geçiriyor. Aydınlar aday olduysa emin olun çok güçlü olduğunu biliyordur.
- Fenerbahçe’ye ilk Dünya Şampiyonluğu’nu tattıran bir isim Aydınlar. Bunu üyeler mutlaka görecektir.

YILDIRIM ADAY ÇIKARIR MI?
Bu olasılık hiç de göz ardı edilmiyordu. Ama Aydınlar’ın adaylığını açıklaması bu anlamda Yıldırım’ı da zor durumda bıraktı. Artık Aziz Yıldırım başkanlık için kimi aday gösterirse göstersin, Aydınlar’ın karşısında o adayın şansı azaldı. Bu durumda Aydınlar, Yıldırım’ı şu iki karardan birini almaya zorladı:
1- Eğer adaysan karşıma sen çık.
2- Aday değilsen bile güçlü bir aday göstermek zorundasın.
SONUÇ: Aziz Yıldırım aday olmamayı düşünüyorsa bile Aydınlar’ın kararı ile aday olmak zorunda kalacak.

SEÇİLECEĞİNDEN O KADAR EMİN Kİ
Mehmet Ali Aydınlar son derece başarılı bir işadamı. Yıllardan bu yana da camianın içinde. Dün adaylığını açıklayan Aydınlar ile konuşan herkes onda farklı bir özgüven hissine şahit oldu. Hatta bir gazeteci bu özgüveni aynen şu sözlerle özetledi:

- Göksel Gümüşdağ ile birlikte Futbol Federasyonu Başkanlığına aday olduğunda da aynı güven vardı kendisinde. Seçileceğinden adı kadar emindi. Bu kez de aynı duygu içinde.

AYDINLAR’IN EKİBİNDE KİMLER VAR VE ONU KİMLER DESTEKLEYECEK?
Aydınlar’ın açıklamasından sonra sanal da olsa listeler yapılmaya başlandı. İlk gelen bilgiler Atilla Kıyat, Hulusi Belgü ve Sadettin Saran’ın, (henüz davası sonuçlanmadı) Mehmet Ali Aydınlar’ın yanında hatta listesinde olacağı yönündeydi. Hürriyet bu isimlere ulaştı.
BELGÜ: Yolumuza devam ediyoruz. Henüz birleşme söz konusu değil. Ekibimle görüşeceğim.
KIYAT: Kim aday olursa olsun o yönetimde olmayacağım. Aydınlar ile bir kez bile görüşmedim
SARAN: Bir açıklama yapmadı. Perşembe bir TV programında konuşacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.