F.Bahçe'den G.Saray'a Çok Sert Yanıt

Fenerbahçe yöneticisi Aytöre, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ve CEO Lütfi Arıboğan'ın basında yer alan açıklamalarına yanıt verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Temmuz 2013 10:58
F.Bahçe'den G.Saray'a Çok Sert Yanıt

Fenerbahçe Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Tolga Aytöre, UEFA Tahkim Kurulu'nda yapılacak savunma öncesi FB TV'de soruları yanıtladı.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal bir açıklama yaptı ve Fenerbahçe’nin UEFA Tahkim Kurulu’ndaki savunmasında, Galatasaray’dan Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı’yı hedef alarak savunma yapacağını öğrendiklerini belirtti. Bu konuda ne söylemek istersiniz?
"İnanın üzülerek ve ibretle takip ediyorum. Her şeyden önce Fenerbahçe ne zaman bir yargılama sürecine girse, ne zaman Fenerbahçe böyle bir süreç yaşasa, maalesef hep aynı camialar ve aynı kişiler kendilerini medyanın önünde buluyorlar. Bu paniği, bu Fenerbahçe fobisini anlamak mümkün değil. Niçin yargılama sürecine saygı gösterilmemekte bu kadar ısrar ediliyor? Fenerbahçe ile ilgili niçin böyle bir tavır alınıyor? Öncelikle bunu anlamıyorum.Üzülüyorum çünkü bir yandan da çok değerli bir camianın başkanı gerçek bilgilerle donatılmadan, doğruları araştırmadan bu tür açıklamalarda bulunuyor. Şimdi aslında bunun karşısında söyleyecek çok fazla bir şey yok. Ben duruşmayı müteakiben savunmayı kamuoyuyla paylaşacağım. Hatta kendilerine de yollayacağım. O zaman bizim de şöyle bir cevap talep etme hakkımız doğmuş oluyor; Eğer bu savunmanın herhangi bir yerinde, Galatasaray kelimesi geçmediği taktirde, o zaman bunu söyleyenler çıkıp , "Biz Fenerbahçe’ye iftira attık ya da biz 3 Temmuz’un vazgeçilmez parçalarıyız" diye beyanda bulunacaklar mı? Bakın çok açık söylüyorum. Ben savunmayı kamuoyuyla paylaşacağım ve bunun karşılığında bu tür beyanlarda bulunanlardan gerekli cevabı ivedilikle bekleyeceğim. Kaldı ki, eğer bizim UEFA savunmamızda kullanmamız gereken ve bizim bilmediğimiz Galatasaray’a dair bir takım hususlar varsa, bunları da bize iletirlerse, seve seve kullanırız. Hal böyle değilse, burada bahsedilecek tek husus vardır, bu da; Narkolepsi’dir."

Lütfi Arıboğan bir açıklama yaparak kendisinin federasyonda görev yaptığı dönemde, UEFA ve Cornu’ya hiçbir şekilde kişisel görüşlerini beyan etmediğini dile getirdi. Bu konudaki düşünceleriniz?
"Bu konuya fazla değinmek istemiyorum. Lütfi Arıboğan da saygıdeğer bir camianın önemli bir parçasıdır ve bu konuda böyle bir beyanda bulunuyorsa bu doğrudur. Ama okuduğum kadarıyla sanki TFF yetkilisi olarak da böyle bir beyanda bulunmadığını ya da herhangi bir görüşmede, yazışmada bulunmadığını ben medyadan takip ettim. Belki bu da doğrudur.

Fenerbahçe savunma yapmak için UEFA Tahkim Kurulu’na gitmek üzereyken, Galatasaray başkanı ve bir yöneticisinin bu açıklamaları yapmasını neye bağlıyorsunuz?
"Başta da söyledim, aslında bunu hiçbir şeye bağlamıyorum, bağlamak istemiyorum ve kamuoyunun da bağlamasına katkı sağlamak istemiyorum. Nedense yaklaşık 3 yıldır bütün tesadüfler bizi buluyor. Olmaması gereken her şey oluyor. Bir yargı süreci geçiriyorsunuz herkes konuşuyor, bakın herkes... Taraf olan, olmayan ve ortada kesinleşmiş bir yargı kararı yok. Ama herkes hakim, herkes savcı, herkes Yargıtay üyesi. Ama asıl anlayamadığım, bu tür beyanlara karşı hiçbir hukuki yolun tüketilmemesi.

Önceden kararların bilindiği açıklanıyor, gaipten haberler veriliyor. Bir yargılama yapılırken bizim savunmalarımız üzerine değerlendirmeler yapılıyor. Fenerbahçe yargılanırken bu yargılamaya ilişkin tanıkların, delillerin etkilenmesi adına bir sürü beyanda bulunuluyor ve bunlara karşı Fenerbahçe maalesef hep korumasız kılınıyor. Hangi korumadan bahsediyorum , hukukun korumasından bahsediyorum. Bu kadar olmaması gereken şeyin olmasına da kısaca "tesadüf" deyip geçmek , bizim yöneticilik ve hukuk anlayışımızla örtüşmüyor. Bu yüzden çok fazla söylenecek bir şey yok. Kamuoyu bu konudaki seçiciliğini çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Fenerbahçe taraftarı neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Biz malumun ilamından vazgeçmiş durumdayız. Biz işimize bakıyoruz."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.