F.Bahçe'den "La Masia" modeli

Tecrübeli çalıştırıcının Futbol Federasyonu Futbol Genel Direktörlüğü döneminde de gündeme gelen ancak hayata geçirilemeyen projesi çerçevesinde Türkiye’deki gençler ve Avrupa’daki gurbetçiler takibe alınacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ekim 2013 14:00
F.Bahçe'den "La Masia" modeli

3 Kasım’da yapılacak olağanüstü genel kurulda aday olup olmayacağımerak edilen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli ekibin geleceğine yön verecek dev bir proje için düğmeye bastı.
Teknik direktör Ersun Yanal ile bayram öncesi bir araya gelen ve “Barcelona” modelini hayata geçirmek için hocayı tam yetkili kılan Yıldırımtamamen bilimsel ve akademik bu proje için ciddi bir bütçe ayrılmasını da kararlaştırdı.

Ersun Yanal’ın Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Genel Direktörlüğüdöneminde de gündeme gelen ancak hayata geçirilemeyen projesiçerçevesinde Türkiye’deki gençler ve Avrupa’daki gurbetçiler takibealınacak. Bu amaçla kurulacak izleme komitesinde akademisyenler görev yapacak. Tarama sonunda saptanan yaşları 12 ile 16 arasındaki yetenekligençler İstanbul’a getirilecek. Bu gençlerin eğitim ve tüm masrafları kulüptarafından karşılanacak.

EĞİTİM VE FUTBOL BİR ARADA
Eğitim ve futbolu bir arada götürecek geleceğin yıldız adaylarının haftalık,aylık ve yıllık performansları ile gelişimleri dijital ortamda takip edilecek. Fenerbahçe’nin ve Türk futbolunun futbolcu kaynağı olarak nitelendirilenproje kapsamındaki gençlere, sarı-lacivertli kulübün altyapı takımlarındaforma şansı verilecek.

Tıpkı Barcelona kulübünde olduğu gibi kendi kaynağını kendi yaratmayoluna gidecek olan Fenerbahçe’de ilk üç yılın ardından her sezon Atakımına en az 2 futbolcu verilmesi hedeflenecek.

SPONSOR BULUNACAK

Maliyeti oldukça yüksek olan proje için şimdiden kaynak arayışına başlayanFenerbahçe Kulübü ülkenin önde gelen ticari kuruluşlarından da sponsor desteği sağlayacak. Yeterli maddi desteği oluşturacak tek bir sponsor bulunması halinde projenin adına bu kuruluşun adı da verilebilecek.

3 Kasım’daki genel kurul için henüz adaylığı hakkında açıklama yapmayanYıldırım’ın bu dev proje için hazırlıklara başlaması, seçime kesin olarak gireceğinin bir başka işareti olarak yorumlandı. Yıldırım’ın genel kuruldakikonuşması sırasında da yeni modelden söz edeceği ve sarı-lacivertli kulübün geleceğe yönelik en önemli projesinin altında kendi imzasının bulunmasını istediği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.