Fabrika Girişinde Hayvan Fosilleri Sergileniyor

Isparta'da mermer üretimi yapan bir firmanın ocaklarında bulunan hayvan fosilleri, fabrika girişinde sergileniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Eylül 2011 13:01
Fabrika Girişinde Hayvan Fosilleri Sergileniyor

Isparta'da mermer üretimi yapan bir firmanın ocaklarında bulunan hayvan fosilleri, fabrika girişinde sergileniyor.

Modülmer Modül Mermer Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Köse, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, 1983 yılında kurulan fabrikanın Eğirdir, Burdur ve Denizli'de 3 ocağı bulunduğunu belirtti

Ocaklardan çıkarılan mermer bloklarının fabrikada işlendiğini anlatan Köse, fabrikaya getirilen bazı bloklarda hayvan fosillerine rastladıklarını söyledi.

Fosile rastlanması halinde işçilerin kesim işlemini hemen durdurduğunu ifade eden Köse, fabrikada şu ana kadar 10'a yakın hayvan fosili bulduklarını bildirdi.

Fosiller arasında, kaplan ve yengecin de bulunduğunu dile getiren Hasan Köse, "Mermer binlerce yılda oluşur. Dolayısıyla bu fosiller de binlerce yıllık" dedi.

Hasan Köse, buldukları fosilleri, fabrika girişinde sergilemeye başladıklarını belirterek, inceleme yapmak isteyen bilim insanlarını fabrikalarına davet etti.

-"SERGİLEYECEK YER YOK"-
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tayfun Büyükküpcü, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, Isparta ve bölgesindeki mermer ocaklarında sık sık bu tür olaylara rastlanıldığını söyledi.

Kişlerde bu tür eserlere karşı farkındalık oluşmadığına işaret eden Büyükküpcü, mermer ocaklarında çalışan işçilerin fosilleri bu şekilde fark etmelerinin ve firma tarafından bunların sergilenmesinin güzel bir davranış olduğunu kaydetti.

Bu tür eserlerin tabiat varlığı olduğunu aktaran Büyükküpcü, "Bu eserler üzerinde çalışma yapılmalı, hangi yıllara ait oldukları belirlenmeli ve toplu halde sergilenmeli. Ancak Isparta'da bunları sergileyecek yer yok" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.