Facianın Eşiğinden Dönüldü

Facianın Eşiğinden Dönüldü

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ocak 2016 15:55
Facianın Eşiğinden Dönüldü

Süleyman Demirel Havalimanı’nda facianın eşiğinden dönüldü: Öğrenci Pilot test uçuşu yaptı. Tek başına uçuş sonrası, 05 Pisti’ne iniş sırasında öğrenci pilot kontrolü kaybetti. Ağır hasarlı uçak kazası meydana geldi.

Ulaştırma- Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Hava Aracı Kazası Araştırma ve İnceleme Raporu’nun tamamlandığını açıkladı. Konu ile ilgisini kanıtlayan şahıs ve kurumlar Kaza Raporu’nu inceleyebilecek. Süleyman Demirel Havalimanı’nda, öğrenci pilotun test uçuşunda ağır hasar ile sonuçlanan uçak kazası meydana geldi.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI AÇIKLADI
Ulaştırma- Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Hava Aracı Kazası Araştırma ve İnceleme Raporu’nun tamamlandığını açıkladı. Konu ile ilgisini kanıtlayan şahıs ve kurumlar Kaza Raporu’nu inceleyebilecek.

İLK KAZADA 57 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ
Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN), ATLAS ve Toryum Projesi’nde çalışan 9’u Bilim İnsanı 57 kişi, 30 Kasım 2007’de meydana gelen kazada yaşamını yitirmişti.

FACİADAN DÖNÜLDÜ
Süleyman Demirel Havalimanı’nda uçak kazası: Öğrenci pilot test uçuşu sırasında ağır hasar ile sonuçlanan uçak kazası yaptı. Ulaştırma- Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Hava Aracı Kazası ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, hava aracının öğrenci pilotun ilk yalnız uçuşunda Isparta Süleyman Demirel Havalimanı 05 pistine inişinde kontrolü kaybetmesi nedeniyle ağır hasarlı hava aracı kazası meydana geldiğini açıkladı.

Resmi Gazete’nin 8 Ocak 2016 Cuma tarih ve 29587 sayılı baskısında Kaza Raporu’nun tamamlandığını açıklayan Bakanlık, şu notu düştü: "Söz konusu hava aracı kazasıyla ilgili olarak, "Hava Aracı Kazası Araştırma ve İnceleme Raporu" ilgili kişi ve kuruluşların bilgisine sunulmak üzere tekemmül etmiştir.

Bu nedenle konu ile ilgisini kanıtlayan şahıslar ve kurumlar söz konusu Kaza Raporu'nu incelemek istedikleri takdirde Bakanlığımıza başvuruda bulunabilirler"

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.