“Fakirin umuduyla oynama”

“Fakirin umuduyla oynama”

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mart 2019 09:19
“Fakirin umuduyla oynama”

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın seçimlere 20 gün kala toplu konut yapacağım diye ön kayıt için binlerce vatandaşı sıraya sokmasına sert tepki göstererek; “Yapamayacağın konutlar için fakirlerin umutlarıyla oynuyorsun” dedi. 

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gerek Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen’in gerekse İyi Parti Belediye Başkan Adayı Gökmen Gökmenoğlu’nin göreve seçilmeleri halinde ‘Toplu Konut’ yapacaklarını açıklamalarının ardındna harekete geçerek kendisinin de Toplu Konut yapacağını açıklaması Isparta kamuoyunun bir numaralı gündem maddesi haline geldi. 

GÜNAYDIN, TOPLU KONUT 

KARARINI MECLİSTEN GEÇİRDİ 

Hatta, öyle ki, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın bir adım daha öte giderek Belediye sınırları içerisinde oturan, dar gelirli vatandaşlar için Sosyal Konut yapılacak alanı Yazısöğüt Köyü ile Çevre Yolu arasındaki 70 hektar alan olarak belirledi. Bu kararı da geçtiğimiz Cuma günü yapılan Belediye Meclisi Mart ayı son toplantısında meclisten oy birliği ile geçirdi.  

TOPLU KONUT İÇİN ÖN 

BAŞVURULARI ALMAYA BAŞLADI 

Başkan Günaydın bununla da kalmayıp, henüz yerini belirlediği Toplu Konut konusunda Belediye Hizmet binasının yanında bir büro açarak ön başvuruları bile almaya başladı. Bu konuda büro önünde açıklama yaparak, Toplu Konut için ilk günün sonunda toplam 3 bin başvuru aldıklarını ifade ederek; “Bu işi yaparsak biz yaparız. Bu iş bizim işimizdir, bunlar 5 senedir biz yapacağız diye beni oyaladılar ama artık ben yapacağım gövdemi kellemi koydum bu işe” dedi.

DİĞER PARTİLERDEN VE 

ADAYLARDAN GÜNAYDIN’A TEPKİ 

Toplu Konut konusunda Başkan Günaydın’ın attığı tüm bu adımlar başta Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen olmak üzere diğer partilerin yönetici ve belediye başkan adayları tarafından tepkiyle karşılandı. 

BAŞDEĞİRMEN, “SEÇİMLERE SADECE İKİ HAFTA KALA

‘TOPLU KONUT YAPACAĞIM’ SÖZÜNE KİM İNANIR?”

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın 10 yıldır Toplu Konut konusunda bir çivi bile çakmadığı halde, seçimlere sayılı günler kala böyle bir girişimlerde bulunmasının inandırıcılıktan çok uzak olduğunu ifade eden Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, vatandaşlara da bu konuda uyarılarda bulundu. 

“PROJE ÜRETMEK SAYIN BAŞKANIN 

YENİ Mİ AKLINA GELİYOR?” 

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Öncelikle şunu söylemek isterim ki, Belediye Başkanı sayın Yusuf Ziya Günaydın, kesintisiz olarak 10 yıl, kesintili olarak 15 yıl görev yaptığı Belediye Başkanlığında belki de en fazla çalıştığı ve proje ürettiği dönemi son bir ayda yaşıyoruz. Tabi, son çırpınışlar çare olmayacaktır. Bu saatten sonra kendine ancak ‘Günaydın’ denir. Zira, toplu konut konusunda hiçbir girişimde bulunmayıp hatta TOKİ’yi şehre sokmayıp son iki haftada ‘Toplu Konutu ben yapacağım’ diyerek ortaya çıkmanın hiçbir inandırıcı tarafı yoktur. 

“YAPTIKLARIN POPULİST 

POLİTİKALARDAN

ÖTEYE GİTMİYOR” 

Dolayısıyla, Toplu Konut konusunda son 10 yılda üretilen konutlarla şuana kadar şehirde en az bin konut üretilmiş olmasına rağmen bu konuda oldukça geride kalındığı bariz ortada iken ve hatta tüm ilçelerde TOKİ konutları tüm hızıyla yapılırken sayın Günaydın’ın seçimlere iki hafta kala konut yapmaya kalkması ve bu konuda çalışmalar yapması popülist politikadan öteye gitmez. Populist politikalarla da bir yere varılmaz. Bu tür ucuz politikalar da halkta bir karşılığı yoktur. 

“GÜNAYDIN, RESMEN VATANDAŞLARIN 

UMUTLARIYLA OYNUYOR”

Kaldı ki, sayın Başkanın 8 Mart Cuma günü tarihli belediye meclisinde alınan karar sadece toplu konut alanı belirlemek üzere alınan bir karardır. Herhangi bir kamulaştırma kararı alınmamıştır. Toplu konut alanı ilan edilen alan merkeze bağlı Yazısöğüt Köyü ile Davraz Mahallesi Çevre Yolu arasındaki alandır ve tamamı vatandaşlara ait arazilerdir. Dolayısıyla, orada arazi sahipleri olan vatandaşların rızası olmadan hiçbir işlem yapamaz. Öte yandan, söz konusu karar valilik tarafından onaylanmadan sanki tüm hukuki prosedürler bitmiş yarın inşaata başlanacakmış havası yaratılmak istenmektedir. Bu Isparta halkının gözünün içine baka baka Ispartalı vatandaşlarımızın aklıyla alay etmek, dar gelirli vatandaşlarımızın umutlarıyla ve duygularıyla oynamaktan başka bir şey değildir. 

“VATANDAŞIN UMUDUNU 

SEÇİM MALZEMESİ YAPAMAZSIN” 

İşin en acı tarafı ise, sayın Günaydın ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşların umutlarıyla oynayarak bunu da seçim malzemesi olarak kullanmasıdır. Sayın Günaydın, 31 Mart’ta seçimleri kazansa bile Toplu Konutların temelini ancak yaklaşık 4 yıl sonra atabilecektir. Zira, bu işin daha kamulaştırma ve imar konuları vardır. Yani, bu konuda daha kat edilecek yok çok iken, kendisi sanki tüm bu süreçler geçilmiş gibi Toplu Konut yapıyorum diye ön kayıt alarak adeta vatandaşların aklıyla dalga geçmektedir” dedi. 

“VATANDAŞLARIMIZ 

BU YALANA İNANMAYIN” 

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın seçimlere 20 gün kala toplu konut yapmaya kalkmasının gerçekle uzaktan yakından alakası olmadığını vurgulayarak, “Tüm vatandaşlarımızı buna inanmamaları konusunda uyarıyorum” dedi. 

“UCUZ TOPLU KONUTLARI 

ANCAK BİZ YAPARIZ”

Başkan Adayı Başdeğirmen, Allah’ın izni ve Isparta halkının teveccühleriyle 31 Mart’ta göreve geldiklerinde TOKİ’yi Isparta’ya getirerek ucuz toplu konutları ancak kendilerinin gerçekleştirebileceğini sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum