FAST BOOK

Hızırbey Ortaokulu’ndan Farklı Bir Proje DahaYerken de Okuyoruz

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2017 16:47
FAST BOOK

Bilindiği gibi modern yaşamda birçok şey gibi yeme içme ihtiyacı da hızlı bir şekilde giderilmektedir. Bu yüzden hızlı yaşamın ve tüketimin bir parçası olarak gelişmiş ülkelerde “FAST FOOD” diye bir kavram ortaya çıkmıştır.

​Bu noktadan hareket eden Hızırbey Ortaokulu hızlı yaşama ayak uydurmak amacıyla “FAST BOOK” Projesini ortaya koydu. Bu projedeki temel düşünce yeterince okuma alışkanlığı kazanmamış olan ve kısa sürede hızlı yeme içme ihtiyacını gidermeye çalışan öğrencilere yararlanabilecekleri pratik bir okuma alanı oluşturmakta. Bu sayede kısa zaman aralıklarında bile zamanın dolu dolu geçmesi mümkün oluyor.

Proje kapsamında Okul kantininde yeme içme ihtiyacını teneffüste veya öğle arasında gideren öğrenciler bu kısa süre içerisinde FACE BOOK Köşesinden ilgisini çeken kısa yazıyı alıp okuyarak zamanını değerlendiriyor. ​Proje kapsamında kantinde oluşturulan “FAST BOOK” köşesine başta İngilizce ve Türkçe olmak üzere tüm derslerden bilgilendirici, öğretici, ilginç ve öğüt verici kısa yazılardan oluşuyor.

Bu köşe zaman içerisinde sürekli olarak zenginleştirilerek güncellenecek. ​Hızırbey Ortaokulu sürekli yenilenebilen, ilgi çekici ve seviyeye uygun olan bu projenin verimli olacağını ve amacına ulaşacağını düşünüyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.