Fatih Kılınç 'Milli Sporcuların Tercihi SDÜ'

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Sağlık Yüksekokulu Spor Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Kılınç, üniversitedeki ders sisteminin

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Eylül 2011 00:38
Fatih Kılınç 'Milli Sporcuların Tercihi SDÜ'

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Sağlık Yüksekokulu Spor Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Kılınç, üniversitedeki ders sisteminin milli sporculara akademik eğitimlerini tamamlama fırsatı verdiğini, bu uygulamanın da milli sporcuların SDÜ'yü tercih etmesini sağladığını bildirdi.

Kılınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Spor Bilimleri Bölümü'ne 96 profesyonel sporcunun başvuruda bulunduğunu, ancak 80'inin yerleşebildiğini kaydetti. SDÜ'ye yerleşen öğrenciler arasında kayak, boks, futbol ve güreş olmak üzere 5 milli sporcunun bulunduğunu belirten Kılınç, milli sporcular açısından SDÜ'nün tercih edilir Üniversite haline geldiğini vurguladı.

Bu konuda son iki yıldır uygulanan ders programının etkili olduğunu ifade eden Kılınç, ders programlarını milli sporcuların branşlarına ve yıl içindeki müsabakalarına göre ayarlandığını anlattı. Milli sporcuların yıl içinde çeşitli müsabakalara katıldıklarını ve bunun için de belli dönemlerde kamplara girdiklerini dile getiren Kılınç, şunları söyledi: "Milli sporcular eğitim süresi içinde çok fazla okulda bulunamıyorlar, bu nedenle bir çok milli sporcumuz okulunu yarıda bırakmak zorunda kalıyor. Ancak biz üniversitemizde milli sporcularımıza uzaktan eğitim imkanı sunuyoruz. Bunun yanı sıra buraya gelen sporcuların kendi branşında eğitim almasını sağlıyoruz. Sporcu burada olduğu süre içinde teknik bilgilerini alıyor, kamp ve antrenman dönemlerinde de uygulamasını gerçekleştiriyor. Üniversitemizdeki ders sistemi milli sporcularımıza akademik eğitimlerini tamamlama fırsatı veriyor, bu da üniversitemizi tercih edilir üniversiteler arasına sokuyor" dedi.

Uygulama ile birlikte birinci sınıftaki öğrencinin kendisine branş belirleyerek, 4 yıl boyunca bu branş üzerinde kendisini geliştirme imkanı bulduğunu söyleyen Kılınç, "Daha önceki uygulamada dördüncü sınıfa gelen öğrenciye 'Branşın ne?' diyorduk, bilmiyordu. Şimdi ise öğrenci birinci sınıfta ana branşını belirliyor ve 4 yıl boyunca bu branş üzerinde uzmanlaşıyor. Tabi ki bu da peşinden başarıyı getiriyor" diye konuştu.

Bu uygulama kapsamında öğrenciye yan branş şansı da tanındığını ifade eden Kılınç, öğrencinin ana branşını uzman olarak yürütürken, hobi olarak da farklı bir alanda spor yaptığını kaydetti.

Spor Bilimleri Bölümü'nden mezun olan öğrencilerin Spor İl Müdürlüklerinde, kulüplerde, özel okullarda görev yapabildiklerini anlatan Kılınç, istihdam konusunda sıkıntı yaşandığını, ancak kalitesini kanıtlayan öğrencilerin rahatlıkla iş bulabildiklerini aktardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.