Fatih ve Zafer’de Günaydın’a Büyük İlgi

Fatih ve Zafer’de Günaydın’a Büyük İlgi

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mart 2019 13:11
Fatih ve Zafer’de Günaydın’a Büyük İlgi

Belediye Başkanı Günaydın, seçim çalışmaları kapsamında Fatih ve Zafer Mahallelilerle buluştu. Havai fişek gösterisi eşliğinde alkışlarla karşılanan Belediye Başkanı Günaydın, yoğun ilgi nedeniyle aracından inip toplantı yapacağı salona yarım saatte ancak girebildi.

Fatih ve Zafer Mahallesindeki programda vatandaşlar Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a sürpriz yaptılar. Mahalle halkı ‘Yusuf Ziya Günaydın ile hadi bir daha bir daha’ adlı seçim şarkısını ezbere söylediler. 7’den 77’ye herkesin alkışlar eşliğinde seslendirdiği şarkı arka arkaya tam 5 kez tekrarlandı. Duygulu anlar yaşayan Belediye Başkanı Günaydın, “Ben bu manzarayı gördükten sonra bu şehir için ne yapsam az gelir” dedi.

Başkan Günaydın konuşma yapmak istediği sırada mahalleliler bu kez “Büyük başkan” sloganları attılar. Başkan Günaydın konuşmasına kendisine gösterilen ilgiye teşekkür ederek başladı. Ardından da Isparta Belediyesinin ucuz şehir politikasını anlatıp “Size söz veriyorum Isparta, Türkiye’nin ucuz şehri olarak kalacak. Bizim dönemimiz zam değil indirimler dönemi olmaya devam edecek” dedi.

Günaydın önce su parasına 10 yıldır zam yapmadıklarını yeni dönemde de yapmayacaklarının altını çizdi. Ardından da pazar esnafına müjde verdi. 10 yıl önce göreve geldiklerinde 57 lira olan pazar tezgahı ücretlerinin 7 liraya düşürüldüğünü ve bu fiyatla bugüne kadar gelindiğini aktaran Günaydın, ucuz şehir Isparta’nın sadece bununla sınırla kalmadığını belirtti. Mezarlık Hizmetlerinin fakir ve fukaraya ücretsiz olduğunu belirterek “Artık bu şehirde kimse sandığına kefen ve cenazem ortada kalmasın diye para koymuyor, koymayacak” dedi. Günaydın son olarak otobüs ücretlerine yaptığı indirimi hatırlatıp “Birçok şehirde 3 liradan ulaşım hizmeti veriliyor. Isparta’da öğrenci 1 liraya abonman 1.60 kuruşa biniyor” şeklinde konuştu.

Tüm bu indirimleri yaparken, hizmette de geri kalınmadığını ayrıca SGK, Maliye gibi vergi borçlarının da 3 gün öncesinden ödendiğini kaydeden Günaydın, “Isparta’nın hizmetçisi, hizmet edeniyiz” dedi. Belediyenin sosyal alandaki çalışmalarından da bahseden Belediye Başkanı Günaydın, 9 sene önce kurdukları Oğuzata ile dar gelirli vatandaşların evlatlarına eğitim verdiklerini, üniversiteyi kazanan öğrencilerin de okul boyunca desteklendiğini anlatırken, “Tüm bunları yaparken Oğuzata’ya hiçbir zaman siyaset sokturmadık” görüşlerinde bulundu.

Isparta’da kimsenin aç yatmasını istemediklerini dile getiren Günaydın, bunun için belediye olarak Gıda ve Giyim Bank kurduklarını belirtti. Gıda Bank’la gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşıldığını ve gerekli alışveriş yardımının yapıldığını dile getiren Günaydın, yardım yaparken, hiçbir din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmadıklarını belirtti. Yardımlar yapılırken alan elin, veren eli görmediğini aktaran Günaydın, “Isparta’mızda aç yatan olmayacak. Kimse eski, kullanılmış giysiyi giymeyecek. İhtiyaç sahiplerimizin tüm ihtiyaçlarını Gıda ve Giyim Bank’tan karşılıyoruz. Sizlerden isteğim, fazla kullanılmayan, eskiyen eşyalarınızı koyduğumuz geri dönüşüm kutularına atmanızdır. Bunlarda geri dönüşümle ülkemiz ekonomisine katkıda bulunacağız” dedi.

Türkiye’nin kritik bir dönemden geçtiğini dile getiren MHP İl eski Başkanı İsa Yalçın da, Cumhur İttifakının önemine işaret ederek, Isparta’da iktidar partisinin 15 Temmuz sürecini unutarak anlamsız bir kampanya içerisinde olduğuna değindi. Yalçın, “Seçim mecrasının hayalcilikle değil, gerçeklerin anlatılarak geçmesi genel temennimdir” dedi.

‘1 Nisan sabahı Günaydın demeye var mısınız?’ diye soran Seçim İletişim ve Yönetim Merkezi Başkanı İzzettin Dikmen de, sosyal konut yapılması noktasında belediyenin attığı adımdan bahsederek, son bir haftadır Yusuf Ziya Günaydın’ın çalışmalarının sosyal mecralarda baltalanmak istendiğini aktardı.

Fatih ve Zafer Mahallesinde gördüğü ilgi karşısında büyük moral bulan Günaydın, alkışlar ve sloganlar eşliğinde mahalleden ayrıldı. Günaydın’ın gidişi de gelişi gibi seçim şarkısının eşliğinde gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.