Felaketten Geriye Verilen Sözler Kaldı

9 Ekim 2011 tarihinde Isparta’nın Sütçüler ilçesinde yaşanan Sel Felaketinin yaraları halen sarılamıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Kasım 2011 10:58
Felaketten Geriye Verilen Sözler Kaldı

9 Ekim 2011 tarihinde Isparta’nın Sütçüler ilçesinde yaşanan Sel Felaketinin yaraları halen sarılamıyor.

9 Ekim 2011 tarihinde Sütçüler ilçesinden yaşanan Sel Felaketinin yaralarını sarılamadı. Sütçülerde meydana gelen Sel Felaketi sonrası bölgeye giden yetkiler yaraların en kısa sürede sarılacağını ve felaketten zarar gören Esnaf ve Vatandaşların zararlarının giderileceğini belirtmesine rağmen ilçede sadece hasar tespit çalışması yapılmış durumda.

Sütçülerin Aşağıyaylabel köyünde Arıkan Balık işletmesini işleten Yaşar Arıkan yaşadıklarını anlattı. Arıkan “Sütçüler ilçesine bağlı Aşağıyaylabel köyünde Arıkan balık işletmesinin sahibiyim. Ekim ayında burada sel felaketi oldu. Bu sel felaketinde benim 450 bin adet yavru alabalık, 6 bin porsiyonluk, 250 anaç balığımı ve evimin eşyalarını sel aldı götürdü. Hiç bir şeyim kalmadı, Evlerin duvarı kaldı. Kuluçka makinelerimi bütün her şeyimi sel aldı götürdü. Bunun üzerine devlet kanallarından yetkililer buraya geldiler baktılar teselli ettiler senin yanında olacağız dediler. Şuan hiçbir gelen giden yok. Bize bir yardım ‘da yok. Bu şekilde yaşama tutunmaya devam ediyorum. Ben devlet kapılarını gittiğim zaman bana sen hiçbir şey alamazsın dediler. Senin sosyal güvencen var dediler. Tesisinin Sigortası var mı dediler. Bu memlekette hiçbir balıkçının sigortası yok benim nasıl olsun dememe rağmen sana hiçbir şey veremeyiz deyip kapılarımı yüzüme kapattılar. Ben yinede sütçüler kaymakamlığına başvurdum. Orada bana hiçbir şey alamazsın dediler. İl Genel meclisine gittim onlarda biz Bakanlığa bildirdik bizim yapacağımız bişey yok dediler. Ben artık ne yapacağımı bilemez oldum. Devletimiz Somali’ye, Libya’ya yardım yapıyor ama ben Türk vatandaşı olmama rağmen bana yardım elini uzatmıyor” dedi.

SON ÇAREM BAŞBAKAN ERDOĞAN
Arıkan Balık tesisi işletmecisi Yaşar Arıkan “Artık son çarem Başbakan Erdoğan‘a kadar gitmek. Buradaki yetkiler sadece söz verdiler ve sözlerini de yerine getirmediler. Son çare olarak başbakan’a çıkacağım” dedi.



hd_video.jpg

Bu Haberin Geçmiş Arşivi
>> Sütçülerde Sel Hasarı Büyüyor
>> Sütçüler'de Sel Nedeniyle 2 Köprü Yıkıldı
>> Sütçüler'deki Selde 450 Bin Balık Telef Oldu
>> Sütçüler'de Selin Zararı 2.500.000 TL

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum