Fen Edebiyat Fakültelerinin Önemi

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi(FEF) 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ekim 2011 13:28
Fen Edebiyat Fakültelerinin Önemi

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi(FEF) 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ile Prof. Dr. Numan Tamer ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan FEF Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Kökce, fakültenin akademik, fiziki yapılanması ve proje başarıları hakkında bilgi vererek “Fakülte olarak misyonumuz, sistematik düşünme yetkisine sahip, yerel ve küresel konulara duyarlı, uluslararası standartlara uygun, bilimsel, teknolojik, kültürel bilgi birikimlerine katkıda bulunan, evrensel düşünce ve değerleri destekleyen geleceğin iş gücünü oluşturmaktır.”dedi.

Bilimi kendine rehber edinmiş araştırmacı, kendine güvenen ve çağdaş bilgilerle donanımlı bireyler yetiştirmeyi, kültürel değerlerimizi aklın, bilimin yol göstericiliğinde ortaya çıkarmayı, korunmayı ve gelecek kuşaklara aktarmayı amaç edindiklerini ifade eden Kökce, “Aynı zamanda öğrenciyi başarılı bir meslek için hazırlamayı, çevrelerindeki insanları ve bugünyayı anlamalarına yardımcı olacak, anlayış vererek onlar için daha zenginleştirilmiş bir hayat amaçlıyoruz” diye konuştu.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Fen edebiyat fakültelerinin toplumsal ve teknolojik alanlardaki önemine değinerek “Tarihe bakıldığında birçok medeniyetin küçük bir buluşla ortaya çıktığını görürüz. Örneğin, tarım toplumunda kullanılan teknolojilerin, tarım toplumunu, son yıllarda da bilimsel devrimler ve bilişim teknolojilerinde meydana gelen yeni buluşların bilgi toplumunu ortaya çıkardığını görüyoruz. Günümüzde ise sibernetik toplumdan bahsediyoruz ve önümüzdeki dönemlerde Cern’ de yapılan çalışmalar devam ederse yeni bir toplumsal yapılanma meydana gelecek. Tüm bu buluşların temelinde fen edebiyat fakültelerinin teknoloji ve toplumsal alanda yapmış olduğu yenilikçi yaklaşımlar yer alıyor.”dedi.

Prestij fakülte olan fen-edebiyat fakültelerinin üniversitelerin olmazsa olmazları olduğunu dile getiren İbicioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sosyal organizasyonların kurulmasında fen edebiyat fakülteleri oldukça önem taşıyor. Uygulamalı bilimlerin gelişmesi de, tamamıyla buradaki üretilen temel bilgilere bağlıdır. Aynı şekilde fizikçilerin, biyologların, kimyacıların, matematikçilerin çalışmaları olmadan uygulamalı bilimlerde hiçbir yenilik ortaya konulması mümkün değildir. Üniversitenin, Türkiye’nin ve insanlığın gelişmesi bu fakültelerin etkin bir şekilde çalışmasına bağlıdır” dedi.

Rektör İbicioğlu gündem konularına ilaveten, yakın zaman içerisinde Açık Öğretim, Uzaktan Eğitim ve Havacılık Fakültelerinin açılacağının müjdesini verirken; yapımı devam eden yüzme havuzunun en kısa sürede tamamlanacağını, Süleyman Demirel Üniversitesi'nin 24 saat yaşamın devam ettiği bir merkez haline getirileceğini ve paylaşılan kazanımlar arttırıldığı takdirde üniversitenin daha etkin hale geleceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum