Fen Lisesi Öğrencilerinden Kimya Sergisi Kimya Yaşamımız, Geleceğimiz…

Süleyman Demirel Fen Lisesi 9. Sınıf öğrencileri tarafından proje tabanlı kimya eğitimi sergisi açıldı.

Yayınlanma:
Fen Lisesi Öğrencilerinden Kimya Sergisi  Kimya Yaşamımız, Geleceğimiz…

Süleyman Demirel Fen Lisesi 9. sınıf öğrencileri tarafından açılan Proje Tabanlı Kimya Eğitimi sergisi Süleyman Demirel Fen Lisesi sergi salonunda beğeniye sunuldu. Süleyman Demirel Fen Lisesi Kimya Öğretmeni Çiğdem Doğan sergiyle ilgili yaptığı bilgilendirmede;  “Bu sene itibari ile uygulamaya başladığımız proje tabanlı kimya öğreniyorum eğitimi 9’cu sınıf öğrencilerimize birlikte uyguladık. Öğrencilerimizin derslerde görmüş oldukları konularla ilgili olarak hazırladıkları projelerin sergisiniz açtık. Öğrencilerimiz bu sayede yaparak yaşayarak bilginin kalıcılığını sağlayarak öğrendiklerini pekiştirmiş oldular. Bu sergide yapmış oldukları çalışmalarda araştırmış oldukları bilgilerin kalıcılığını sağlamaktı amacımız. Öğrencilerimiz projelerini hazırlarken gurup halinde çalışmalar yaptılar bu proje sergide yaklaşık 150 öğrencinin 5,6 kişilik guruplar halinde çalışarak bu projeleri hazırladılar. Bu araştırmalarla TUBİTAK yarışmalarına başvuruda bulunabileceğimiz projeler bulunmakta. Bazı projeleri ise önümüzdeki yıllarda daha da geliştirerek ve araştırarak yarışmalara katılmayı planlıyoruz. Öğrencilerimizin bazıları hazırlamış oldukları projelerle sadece TUBİTAK değil Türkiye geneli yapılacak olan yarışmalara katılmayı hedefliyorlar. Bu yıl ilk çalışmalarımız yaptık önümüzdeki yıllarda geliştirerek proje çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Süleyman Demirel Fen Lisesi Müdürü Mehmet Çete ise “ Isparta’da ve Türkiye Geneli içerisinde bir ilki gerçekleştirdik. Proje tabanlı kimya eğitimi uygulamasını gerçekleştirdik. Bu projede emeği geçen Başta Kimya öğretmenimiz Çiğdem Doğan ve öğrencilerimizi başarılarından ve emeklerinden dolayı hepsine teşekkür ediyorum. Amacımız eğitimde öğrencilerinde daha aktif katılımı ile projeler hazırlayarak öğrendikleri bilgililerin kalıcı hale gelmesini istiyoruz. Yaptıkları çalışmalarda eğlenerek ve gurup halinde çalıştıkları için yardımlaşmayı öğreniyorlar, araştırma metotlarını geliştiriyorlar” diye konuştu.

2.20180416170814.jpg

 

3.20180416170840.jpg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.