Fenerbahçe, Süper Lig Tarihine Geçti

Sarı-Lacivertliler, bugüne kadar yapılmayanı yaptı ve 26. hafta sonunda en fazla farkla zirvede yer alan ilk takım oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mart 2014 10:52
Fenerbahçe, Süper Lig Tarihine Geçti

Fenerbahçe yine lig tarihine geçti... Sarı-Lacivertliler, bugüne kadar yapılmayanı yaptı ve 26. haftalar sonunda en fazla farkla zirvede yer alan takım oldu. Bitime sayılı maçlar kala hiçbir kulüp 10 puanlık farka ulaşamamıştı.

EN YAKIN TAKİPÇİSİNE 10 PUAN FARK ATTI
Lider Fenerbahçe bitime 8 hafta kala şampiyonluk yolunda büyük avantaj elde ederken, Süper Lig tarihine de adını yazdırdı. Sarı-Lacivertliler bugüne kadar yapılmayanı yaptı ve 26. haftalar sonunda en yakın takipçisine 10 puan fark attı.

KİMSENİN YAPMADIĞINI YAPTI
Lig tarihi boyunca hiçbir takım bu haftalara girilirken, farkı çift hanelere çıkaramamıştı. Ersun Yanal'ın öğrencileri, aldıkları başarılı sonuçlarla takipçilerine açık ara yapıp, sezonu mutlu sonla tamamlama yolunda önemli bir mesafe kat etti. Özellikle sahasında rakiplerine geçit vermeyen Kanarya, oynadığı 13 maçın 11'ini kazanırken, 2 beraberlik aldı, yenilgi yüzü görmedi.

RAKİPLERİN KABUSU OLDU
İkinci yarının ilk haftalarında düşüşe geçen ve deplasmanlarda üst üste kötü sonuçlar alan Fenerbahçe, krizi ise kısa sürede aştı. Üst üste aldığı başarılı sonuçlarla tekrar ayağa kalkan Sarı-Lacivertliler, dış saha puan cetvelinde deBeşiktaş'la ilk sırayı aldı. Ayrıca Kanarya, puan farkı kadar attığı gol sayısıyla da öne çıkıyor. Lider 56 kez rakip fileleri havalandırırken, Galatasaray 47, Beşiktaş ise 45 gol sevinci yaşadı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.