Fenerbahçe Emenike'yi Sattı

Nijeryalı oyuncu F.Bahçe formasını hiç giymeden Rusya'nın yolunu tuttu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Temmuz 2011 10:43
Fenerbahçe Emenike'yi Sattı

F.Bahçe'nin olay transferi Emenike, şike soruşturması kapsamında gözaltına alınmış, sorgusunun ardından serbest kalmıştı. 1 gün yabancılar şubesinde tutulan Emmanuel Emenike, takımının Topuk Yaylası'ndaki kampına gecikmeli katılabilmişti. Sakatlığı ve idman eksiği bulunan Emenike hazırlık maçlarında bile oynamadı. Ve dün F.Bahçe bu oyuncuyla ilgili beklenmedik bir satış kararı aldı. Dün Öğlen saat 12:15'te İMKB'ye Emenike için yabancı takımlarla transfer görüşmelerine başlandığı bildirildi.

17:13'TE SATIŞ AÇIKLANDI
BORSANIN kapanmasına 18 dakika kala Emenike'nin satış açıklaması KAP'a bildirildi. Emenike'nin 10 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Rus ekibi Spartak Moskova'ya verildiği açıklandı.

EMENİKE'Yİ, Karabükspor'dan 9 milyon euro bonservis karşılığında transfer eden Fener bu ticaretten 1 milyon euro kazandı. F.Bahçe Karabükspor'la 7 milyon euro bonservis, Emenike'nin yurt dışına transferi halinde ise 2 milyon euro daha ekstra ücret konusunda anlaşmıştı.

500 BİN EURO YATIRILDI
F.BAHÇE bu parayı Karabük'e 18 taksitle ödeyecekti. Emenike'nin satışı kesinleşir kesinleşmez Sarı-Lacivertliler, Karabükspor'un hesabına dün 500 bin euroyu yatırdı.
YÖNETİM, Emenike gitmek istediği için bu satışın yapıldığını açıklasa da bunun bir kemer sıkma politikası olduğu konuşuluyor.

KEMER SIKMA POLİTİKASI!
ŞİKE soruşturması yüzünden gelirleri azalan F.Bahçe'de nakit sıkışıklığı olduğu biliniyor. Maçların ertelenmesi tribün hasılatının da ertelenmesi anlamına geliyor. Yaşanan gelişmeler, ilk taksidi ödeyen yayıncı kuruluşu da temkinli davranmaya itiyor. Taraftarlar da kombinelere ilgi göstermiyor.
İŞTE bu şartlar altında kasasına 8 milyon euro nakit girişi yapan F.Bahçe rahat bir nefes aldı. Buna rağmen dün hisseler 3.08 düştü.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum