Fenerbahçe Tribün Lideri, 'öldürün' emri vermiş

Cezaevinde olan Fenerbahçe tribün liderinin, kavga ettiği taraftar lideri için 'öldürün' talimatı verdiği ortaya çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Eylül 2013 16:30
Fenerbahçe Tribün Lideri, 'öldürün' emri vermiş

Üç büyük kulübün taraftar gruplarına yönelik düzenlenen operasyonun detayları ortaya çıktı. Cezaevinde olan Fenerbahçe tribün liderinin, kavga ettiği taraftar lideri için 'öldürün' talimatı verdiği ortaya çıktı.

BIÇAKLA YARALADI
Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz Cuma günü taraftar guruplarına yönelik düzenlediği operasyonun detayları ortaya çıkmaya başladı. Edinilen bilgiye göre, 2010 Mart ayında Ankara'daki 19 Mayıs stadında oynan Fenerbahçe - Gençlerbirliği maçında tribünlerde alan hakimiyeti için Fenerbahçe takımının taraftar grup liderleri arasında kavga çıktı.

Fenerbahçeli tribün liderleri arasında çıkan kavgada H.Ö. yine bir başka Fenerbahçe grup lideri olan A. U.'yu bıçakladı. Daha sonra gözaltına alınan H.Ö. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanıp yarı açık Maltepe Cezaevi'ne gönderildi.

"BU ADAMI ÖLDÜRÜN"

H.Ö.'nün bıçakladığı şahsın ölmemesi üzerine 2012 yılında cezaevinden dışarıdaki bağlantıları aracılığıyla adamlarına "Bu adamı vurun" talimatı gönderdi ve adres tespiti için bir kadını kullandı. Bunun üzerine harekete geçen kadın, A.U.'nun evini tespit etti. Ağustos 2012 yılında A.U.'yu vurmak için adresi tespit eden kadınla, A.U.'yu vuracak olan silahlı şahıs belirlenen adrese giderken cinayetin önlenmesi için polis müdahale etti.

Zanlı, silah ve içindeki fişeklerle birlikte yakalandı. Gözaltına alınan biri kadın 2 şahıs hakkında Bostancı Polis Merkezi'nde işlem yapıldı. Polis takibinde olan 2 şüpheli, geçtiğimiz cuma günü taraftar gruplarına yönelik yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerden aralarında Ultraslan lideri Muzaffer Şirin ve Rauf Büyük'ün de bulunduğu 19 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

SAVCILIK İFADESİNE BAŞVURACAK

Öte yandan, Alen Markaryan ve Sefa Kalya'nın da aralarında bulunduğu diğer şüpheliler ise bugün adli mercilere sevk edilirken, hala yarı açık MaltepeCezaevi'nde olan H.Ö.nün ise savcılık tarafından operasyon kapsamında ifadesinin alınacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.