Ferhat Uzunlulu Ortaokulu Törenle Açıldı

Halife Sultan Mahalsinde Zübeyde Hanım İlkokulu bahçesine yaptırılan 12 derslikli Ferhat Uzunlulu Ortaokulu açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Kasım 2012 12:31
Ferhat Uzunlulu Ortaokulu Törenle Açıldı

Ferhat Uzunlulu Ortaokulu, Hayırsever İşadamı Ferhat Uzunlulu ve ailesi, Vali Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt, Isparta Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve çok kalabalık mahallelinin katılımıyla aynı okul bahçesinde düzenlenen törenle açıldı.
Halkoyunları gösterisi ile başlayan törende ilk konuşmayı yapan Okul Müdürü Ömer Özdemir öğrenciler ve öğretmenleri adına emeği geçenlere teşekkür etti.

Özdemir konuşmasında; “Sayın Valim bu okul, 7 Mayıs 2012 tarihinde bodrum katta fen laboratuarında sizler tarafından dersimizin izlenmesi, durumumuzu görmesi ve ‘Bu durum bu mahalleye ve Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanıma yakışmıyor’ sözleri ve yine Sayın Valim sizin ‘Hayırlı işlerde acele ediniz’ mesajınız, eğitim aşığı Hayırsever İşadamı Ferhat Uzunlulu Beyin temel atma töreninde ‘Doğduğum yere değil, doyduğum yere hizmet etmek istiyorum’ sözleri ve halı gibi ilmek, ilmek oklu inşaatını işleyen, gece gündüz takip eden Sayın Müteahhit Mesut Şener Beyin sayesinde olmuştur, öğrencilerim adına hepinize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

‘Okulumuzun temelini hayırlı bir Cuma günü atmıştık ve aynı şeklide hayırlı bir Cuma günü açılışını yapıyoruz’ diyerek kısa bir selamlama konuşması yapan Halife Sultan Mahallesi Muhtarı Musa Öztaş, okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Hayatı boyunca kendisine öğrenmeyi ilke edindiğini belirten hayırsever işadamı Ferhat Uzunlulu; “Ben sürekli olarak yeni bir şeyleri öğrenmenin peşinde koştum ve yine hala da öyle devam ediyorum. İşte bu öğrenme aşkını yeni nesil gençlerimize de aşılamak adına bir şeyler yapmak istedim.

Okullar eğitim ve öğrenim yerleridir, ilim irfan yuvalarıdır. Ülkeler okullarının çokluğuyla ve iyi yetiştirilmiş gençliğiyle daha güçlü olurlar ve daha büyürler.

Ben hayallerimi hep büyük ve geniş tuttum. Okul yaptırmakta benim en büyük hayallerimden biriydi. Allah izin verdi, Sayın Valim önder oldu, yol gösterdi. Sayın Mesut Şener Bey canla, başla, büyük bir özveriyle çalıştı ve benim hayalim gerçek oldu. Allaha şükürler olsun ki bu sayede, bu ilim ve irfan yuvasını ortaya çıkartabildik.

Çok mutluyum, çok gururluyum. Burada öğrenim görecek ve mezun olacak gençlerimizin büyük hayallere sahip, büyük amaç ve hedeflere sahip olacaklarına inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerimle yaptırmış olduğum okulu milli eğitim bakanlığımıza ve sevgili öğrencilerimize armağan ediyorum” dedi.

‘Hayırsever olmak zengin olmak değildir’ diyerek sözlerine başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner; “Samimiyetle şunu itiraf ediyorum, biz arkadaşlarımızla buraya gelip baktık ve bu okulu buraya nasıl sığdıracağız, nereden ölçelim, nereden biçelim bir türlü bilemedik. Bu durumu Sayın Valime arz ettiğimde bir de ben bakayım dedi ve buraya geldi, şu an bizim açılışını yapacağımız, bizim hayal olarak gördüğümüz okul binasını metreyi eline alarak ölçtü, biçti ve binayı buraya rahat bir şekilde yerleştirdi. Değerli katılımcılar bu inanmaktır, bunu ancak inanan insan başarabilir, ben Sayın Valimizde bunu gördüm, o inancı gördüm ve bugün o inancın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz” dedi.

Isparta olarak güzel bir gün yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın; “Kuranı Kerim ‘Oku’ ayetiyle başlıyor, işte okumak için okul yaptırılıyor ve kalkınma bu doğrultuda gerçekleştiriliyor. Bir memleketin hiçbir sermayesi olmasa bile çok iyi yetiştirilmiş insanı varsa o ülke her konuda ileride olmakta. Bu doğrultuda okumanın önemini çok iyi bilmeliyiz.

Değerli hayırsever işadamımıza Isparta’mıza yeni bir eğitim yuvası kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sözlerine sevgi kelimesi ile başlayan Vali Memduh Oğuz ise, hayırsever işadamı Ferhat Uzunlulu’yu eğitim aşığı olarak tarif etti.

Vali Oğuz konuşmasında; “Büyük Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanım’ın adını taşıdığı bu okul bahçesinde yeni bir okulun daha açılışında hep birlikteyiz. Bu vesileyle Büyük Atatürk’ü bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz, ruhu şad olsun.

İşin başı ve sonu sevgi olunca güzel birliktelikler, güzel eserler, güzel sonuçlar elde ediliyor. İyi niyetle, sevgiyle yola çıktıktan sonra büyüklerimizin söylediği gibi; ‘Niyet hayır, akıbet hayır’ oluyor. İşte çok değerli hayırsever işadamımız Ferhat Bey bu düsturla yola çıkarak ilimize yeni bir eğitim yuvası kazandırdı. Devletim adına, Ispartalılar adına ve burada eğitim görecek olan çocuklarımız adına kendisine ve ailesine şükranlarımı sunuyorum. Cenabı Allah Ferhat Beye bol kazanç versin ve bizde onun kapısını yine çalalım.

Mesut Şener Beyden de bahsetmek istiyorum; Mesut Bey benim arkadaşım, kardeşim. Babası rahmetli adına çok güzel bir okul yaptırdı. Mesut Bey sağ olsun bu güne kadar hiçbir talebimize hayır demedi. Bu okulun yapılması gündeme gelince çabuk bitirelim dedik. Ama bu okulu üç ay gibi kısa sürede kim bitirecek? Mesut Bey’den rica ettik, bu okulun anahtarını üç ay sonra bize teslim edebilecek bir babayiğit bul veya kendin yap dedik. Mesut Bey düşündü, taşındı ben gireyim bu işin altına dedi ve bu okulu üç ay gibi kısa bir sürede yaptı. Bu bakımdan Mesut Beye de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Memduh Oğuz tarafından Hayırsever İşadamı Ferhat Uzunlulu’ya plaket takdim edildi.
Plaketi Ferhat Beyin annesine veren Vali Oğuz; “Bak bu okul Zübeyde Hanım’ın adını taşıyor, Büyük Atatürk’ün Annesinin adını taşıyor. Bu okulun hemen yanı başında senin oğlun da bir okul yaptırdı, o zaman bu hayırlı evlada plaketi vermek de annesine yakışır. Büyük Atatürk’ün Annesinin manevi şahsiyetini temsil eden bir Türk Annesi olarak oğluna plaketi sen ver. Ne güzel anne, ne güzel evlat, ikisini de tebrik ediyoruz” diyerek Ferhat Uzunlulu’nun annesine verdi.

Protokol tarafından kurdelesi kesilerek açılan okul hep birlikte gezildi. Vali Oğuz burada okul açılışı törenine katılanlara ilk dersi verdi.
Günümüzde sıklıkla aranan ‘Hoşgörü ve sevgi’ hakkında ders veren Vali Oğuz; “Hoş görmek affetmek, bağışlamak, tolere etmek değildir. Hoş görmek sevgiyle bakmak, kalp sevgisiyle yaklaşmak demektir. Toplum olarak hoşgörüye ve sevgiye çok ihtiyacımız var. Yani bir sevgi ortamını bulalım, kalpten kalbe bir sevgi ortamı oluşturalım. Bu toplum olarak, millet olarak daha iyi bütünleşmemize ve birbirimizi daha iyi anlamamıza vesile olacaktır” dedi.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum