Festival 12 Ağustos’ta Başlıyor

Festival 12 Ağustos’ta Başlıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ağustos 2015 15:17
Festival 12 Ağustos’ta Başlıyor

Yalvaç Pisidia Antiokheia Kültür Sanat ve Turizm Festivalinin tarihi belli oldu. 5 gün boyunca yapılacak kutlamalarda İsmail YK ve Mustafa Yıldızdoğan’ın yanı sıra 7 sanatçı festivale renk katacak

Bu yıl 15.si gerçekleştirilecek olan Pisidia Antiokheia Kültür Sanat ve Turizm Festivali’nin tarihi belirlendi. Yalvaç Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Festivalde sahne alacak sanatçılarda belirlendi. Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü 12 Ağustos Çarşamba günü başlayacak olan festivalde 5 gün boyunca çeşitli etkinlikler yapılacağını duyurdu. 16 Ağustos Pazar akşamı sona erecek festivale İsmail YK ve Mustafa Yıldızdoğan gibi ünlü sanatçılarla birlikte 9 sanatçı katılacak. Aynı zamanda değişik ülkelerden folklor ekipleri de festivalin konuğu olacak.
Başkan Halil Hilmi Tütüncü her yıl olduğu gibi bu yıl da festival dolayısı ile şehir merkezinde belirlenen alanlarda sergiler açılacağını duyurdu. Geçtiğimiz yıl Belediye tarafından yürütülen yer kiralama işlerinin ise bu yıl Pazarcılar Derneği’ne verildiğini hatırlatan Başkan Tütüncü, bunun karşılığında festivale katılacak sanatçıların ücretlerinin dernek tarafından karşılanacağını ifade etti.
Yalvaç’ın tanıtımı amacıyla 15 yıldır düzenlenen festivalde 5 gün boyunca değişik sanatçıların konserler vereceği bildirildi. Hazırlanan programa göre ilk gün yani 12 Ağustos Çarşamba akşamı İsmet Ünlü ve Emina sahne alacaklar. 13 Ağustos Perşembe akşamı Kaan Canbağ, 14 Ağustos Cuma akşamı Hatice Bozkuş ve Ankaralı İbocan, 15 Ağustos Cumartesi akşamı Zülal Ayla ve Mustafa Yıldızdoğan, final gecesi ise İsmail YK ile Merve İlçi sahne alacaklar. Festival konserlerinde sunuculuğu ise Doğukan yapacak.
Başkan Tütüncü sanatçılar ile gerekli anlaşmaların imzalandığını ve festival ile ilgili tüm hazırlıkların hızlı bir şekilde devam ettiğini duyurdu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.